Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati u Osijeku igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa
Kraj sezone, važnost dvoboja, pritisak rezultata, rani početak, i što je još najgore od svega - velika vrućina.
Sve to bit će izazov izborniku Daliću i njegovim izabranicima u subotnjem ogledu, koji je na rasporedu od 15 sati na stadionu Gradski vrt, protiv Walesa.
No, kako su rekli i izbornik i kapetan Luka Modrić, kako 'nama tako i njima', s time da ovaj rani početak i nije nešto najekstremnije što se moglo dogoditi, te da su u proteklih sedam dana napravili sve kako bi pobijedili Velšane.
Naravno, da bi učinak u najvažnijem trenutku bio najveći, važnu ulogu imaju i ostali članovi reprezentativnog stožera, od liječnika, fizioterapeuta, pa do kuhara.
A uz reprezentaciju već je godinama Tomica Đukić, koji je reprezentaciju dočekao u 'svom' hotelu Osijek, gdje radi kao 'chef'.
S obzirom na ekstremne uvjete odnosno temperaturu od kojih 33, 34 °C, ali i rani početak dvoboja, kada se treba paziti da se igrači ne 'natrpaju' pa punog želuca statiraju na terenu, zanimljivo je što će i kada igrači pojesti.
I baš zbog tog ranijeg termina odigravanja, doručak nije obavezan, odnosno oni i koji su htjeti nešto prigristi, napravili su vrlo rano.
Ručak je pak u planu oko 11.30 sati, s time da je na meniju 'light' hrana: bistra juha, riba i(li) bijelo meso sa žara, kuhano povrće, evenutalno uz maslinovo ulje, nešto od kalorijski bogatije hrane poput tjestenine i riže, te svježa salata. I to sve u relativno malim količinama, na što su nogometaši ustvari i navikli kada je u pitanju dan utakmice.