POD POVEĆALOM

Zbog njih će Barca i Chelsea pratiti derbi Hajduka i Dinama!

20.03.2014 u 13:55

Bionic
Reading

Najveći hrvatski nogometni derbi između Hajduka i Dinama (subota, 15 sati Arenasport3) možda neće odlučivati o naslovu prvaka, ali to ne znači da će biti manje zanimljiv, dapače…

Dinamo i ove sezone nastavlja s dominacijom u prvenstvu. Dugo je Hajduk puhao za vrat 'modrima', a sada igrači trenera Igora Tudora imaju priliku u direktnom okršaju protiv najvećeg suparnika pokazati svoju kvalitetu.

Sam splitski derbi koji se igra u subotu s početkom u 15 sati (Arenasport3) neće sam po sebi imati dramatiku odlučivanja pitanje prvaka, no onaj naboj koji donose ogledi Hajduka i Dinama uvijek je prisutan. Niti Hajduk voli gubiti protiv Dinama, niti obrnuto. A pogotovo ne u svom dvorištu.

Klikni sliku za uvećanje


No jedan detalj obilježit će derbi – sraz dvojice nadarenih tinejdžera. Hajdukova zvijezda Mario Pašalić s jedne strane i Dinamov ponos Alen Halilović. Nažalost, i jedan i drugi će posljednji put istrčati na derbiju na Poljudu jer će se na kraju sezone Pašalić preseliti u Chelsea, a Halilović u Barcelonu. Zato ćemo možda gledati derbi u kojem bi glavne uloge mogli imati buduće zvijezde velikih europskih klubova.

Uspoređivati dva hrvatska nogometna dragulja nema nešto smisla, ali može se napraviti mini analiza dosadašnjeg učinka. Ono što pada u oči jest činjenica kako je Pašalić odigrao više minuta za Hajduk nego Halilović za Dinamo, a ujedno je igrač Hajduka postigao devet golova u dosadašnjem dijelu prvenstva dok je Halilović postigao dva gola. Gledajući ukupnu statistiku, Pašalić bolje stoji od 17-godišnjeg Halilovića, no bitno je ono što će pokazati na teretnu u subotu.

Pašalić je debitirao u derbiju 26. svibnja prošle godine, kada je na Maksimiru ušao u 81. minuti, dok je Halilović debitirao 29. rujna 2012. na Maksimiru kada je ušao u 83. minuti. Oči svih zaljubljenika u nogomet bit će uperene u ovaj dvojac pred kojima je blistava budućnost. Sa 19 godina Pašalić čeka transfer u Chelsea kod Josea Mourinha, a dvije godine mlađi Halilović će od ljeta trenirati zajedno s Messijem.

Kako i gdje gledati Hajduk - Dinamo


Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.