psk_2

zanimljiv podatak

Znate li koje je pravo prezime najmlađe zvijezde Eura? Yamal mu je ime

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 12.07.2024 16:38
  • Objavljeno 12.07.2024 u 16:08
Bionic
Reading

Posljednjih mjesec dana, Lamine Yamal je u središtu pozornosti nogometnog svijeta zahvaljujući svojim izvanrednim nastupima na Euru. Međutim, niti Lamine niti Yamal mu nije prezime već su to dva osobna imena, a pravo prezime teško da bi itko predvidio

Lamine Yamal, 16-ogodišnji krilni napadač Barcelone i Španjolske, postao je prava zvijezda ovogodišnjeg Eura, unatoč svojoj mladosti. Yamal će sutra, na dan finala, proslaviti svoj 17. rođendan. Njegov impresivan doprinos na turniru bio je ključan u dovođenju Španjolske do velikog finala Eura.

Razlog za to leži u njegovom porijeklu: otac Mounir dolazi iz Maroka, dok je majka iz Ekvatorijalne Gvineje. Lamine Yamal, ponosan na svoje afričko naslijeđe, nosi kopačke ukrašene zastavama tih zemalja dok igra za Španjolsku.

  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Prema Mundo Deportivu, mnogi misle da se fenomen zove Lamine, a preziva Yamal, no to nije točno jer su mu oba zapravo imena. Prema španjolskom zakonu, osobe imaju dva prezimena - prvo je očevo, a drugo majčino. Tako je Lamineovo prvo prezime Nasraoui, očevo prezime, dok je drugo Ebana, majčino prezime. Ipak, igrač inzistira da mu na opremi u klubu i reprezentaciji budu ispisana oba njegova imena, a ne prezime.

Tako ispada kako ime Lamine Yamal Nasraoui Ebana nije postalo svjetski poznato.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal