psk_2

nije mu lako

Bijesni Morata se oprašta od reprezentacije: Sretniji sam izvan Španjolske...

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 12.07.2024 12:34
  • Objavljeno 12.07.2024 u 12:34
Bionic
Reading

Morata je igrao za Real Madrid, Juventus i Chelsea prije nego što se prvi put pridružio Atletico Madridu 2019.,a onda je uslijedio težak odnos s nekim španjolskim navijačima.

Kapetan Španjolske Álvaro Morata izjavio je da je vjerojatno da će Euro 2024 biti njegov posljednji turnir s reprezentacijom te je ponovno spomenuo mogućnost odlaska iz Atletico Madrida. Započeo je četiri od pet utakmica za Španjolsku na dosadašnjem Europskom prvenstvu, postigavši gol u pobjedi od 3-0 nad Hrvatskom u grupnoj fazi.

Napadač koji je prošlog mjeseca izjavio da bi mu bilo najlakše igrati u inozemstvu zbog načina na koji su ga navijači tretirali kao i njegovu obitelj, prošlog je tjedna dao naslutiti da ostaje u Atlético Madridu, rekao je da neće prestati dok ne osvoji trofeje s klubom.

'To bi moglo biti moje posljednje natjecanje sa Španjolskom. To je mogućnost o kojoj ne želim previše govoriti, ali je vjerojatno' rekao je Morata za novine El Mundo u ponedjeljak.

Navijači su ga zviždali tijekom španjolske kampanje na Euru 2020, a ponovno na Bernabeu tijekom prijateljske utakmice s Brazilom u ožujku ove godine, a dali su mu i nadimak 'El Rata' koji je u prijevodu štakor.

  • +27
Španjolska - Francuska, Euro (9.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

'U Španjolskoj mi je teško biti sretan. Bez sumnje, sretniji sam izvan Španjolske. To sam mnogo puta rekao. Prije svega, zato što me ljudi poštuju. U Španjolskoj nema poštovanja ni za što niti za koga.'

Španjolsku očekuje još jedno veliko finale Europskog prvenstva. Jedina su momčad koja je 'obranila' naslov prvaka Europe te im je to pošlo za rukom 2008. i 2012. godine. Finale u Njemačkoj će igrati protiv Engleske koja je drugi puta za redom u finalu Eura, susret počinje u nedjelju 14. srpnja u 21 sat.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal