GNK DINAMO

Zajec: Zvezda je za razliku od Hajduka i Partizana bila gospodski klub

18.10.2024 u 17:28

Bionic
Reading

Predsjednik Dinama Velimir Zajec sudjelovao je na panel diskusiji pod nazivom 'Novo vrijeme, novi snovi – GNK Dinamo' na prvom danu Sport Festa u Poreču

Rasprava je bila među najposjećenijima, a Zajec je govorio o svojim iskustvima u ulozi predsjednika Dinama u proteklih šest mjeseci. U svom izlaganju istaknuo je izazove i dobre rezultate koje je klub postigao od preuzimanja njegove funkcije.

'Mislim da smo napravili dobre rezultate. Ja sam si malo razmišljao zadnjih šest mjeseci, jesam li napravio dobar posao odnosno jesam li napravio dobar potez jer u Ateni sam živio lijepim, lagodnim životom. U to me doba nazvao Sanjin Španović i… sad sam tu', prenose Zajecove riječi Sportske novosti.

Zajeca je dočekalo i pitanje o jakoj konkurenciji u SuperSport HNL-u.

'Najbolje bi bilo za sve naše klubove da nam puste prvenstvo'

'Hajduk ima sjajnu momčad i s njima će biti vrlo teško. Po meni i Rijeka radi dobro, ima jaku garnituru igrača i upravu. Prema tome, bit će jako teško osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Ponavljam, nama je najbitnije ipak kako biti prvi u Hrvatskoj. Vidljivo je također da Dinamo ima i drukčiji tretman u Europi od svih ostalih hrvatskih momčadi, a da ne govorim koliko su i drugi naši klubovi, svi financijski profitirali našim ulaskom u Ligu prvaka', naglasio je Zajec, a onda ironično dodao:

'Zato je za sve njih, za sve naše klubove onda najbolje da nam puste prvenstvo.'

'Zvezda je, za razliku od Hajduka, bila gospodski klub'

Govorio je i 1982. godini kada je Dinamo uzeo naslov prvaka Jugoslavije, pa se opet malo spomenuo Hajduka:

'Često me znaju pitati kako to i zašto mi je utakmica protiv Zvezde kada smo osvojili naslov prvaka, najdraža ili jedna od najdražih. Zvezda je bila jedan gospodski klub, za razliku od Partizana i Hajduka koji su igrali oštrije. To je suparnik koji je bio korektan, stvarno.

Standings provided by Sofascore