Piotr Zielinski

Zvijezda Poljske i Intera kupuje zgrade i pretvara ih u sigurnosne kuće za djecu

17.10.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Njegova je misija djeci koja odrastaju u obiteljima s problemima alkoholizma pružiti sigurnost

Nedavno je zabio prvi gol za Poljsku, već u petoj minuti utakmice Lige nacija, protiv Vatrenih. Nastavak je donio preokret Hrvatske (1:3), povratak Poljske (3:3) i isključenje Dominika Livakovića o kojem i danas bruji nogometna i šira javnost.

Hrvatska je na kraju osvojila bod koji ju je doveo na korak od plasmana u četvrtfinale Lige nacija za što joj je potrebna jedna pobjeda u sljedeća dva susreta ili jedan poraz Poljske.

No, osim po igri na terenu Zielinski je istinski junak Poljske zbog svojih humanitarnih aktivnosti. Sredinom 2022. godine, odlučio je kupiti dvije zgrade u svom rodnom gradu Zabkowice (Donja Šleska) i pretvoriti ih u sigurnosne kuće za djecu. Osnovao je fondaciju pod nazivom 'Petar Pan', koja se brine o djeci koja odrastaju u obiteljima s problemima alkoholizma.

Misija nije završila samo kupovinom zgrada i osnivanjem ove fondacije. Nogometaš talijanskog Intera koristi svaku priliku pri dolasku u Poljsku kako bi posjetio djecu smještenu u domu i družio se s njima, a tako je bilo i tijekom nedavnog reprezentativnog okupljanja za domaće utakmice Poljske protiv Portugala i Hrvatske u Ligi nacija.

Sjedište fondacije nalazi se u Wroclawu, a djeluje diljem regije Donje Šleske. Zielinski je ranije najavio da planira kupiti još nekoliko objekata kako bi u budućnosti mogao brinuti o još više djece.

Važno je napomenuti da je ovaj veliki čin Zielinskog gotovo prošao 'ispod radara' poljskih i europskih medija, budući da nogometaš Intera nije tražio publicitet te je ostao skroman.

Zielinski je vođenje fondacije povjerio svojim roditeljima, koji se brinu o svemu i osiguravaju djeci sve uvjete za bezbrižan život.

Standings provided by Sofascore