KONFERENCIJE

AI2Future 2024 okuplja vodeće stručnjake koji oblikuju budućnost umjetne inteligencije

14.10.2024 u 13:54

Bionic
Reading

AutoGen i skalabilna AI automatizacija u fokusu su konferencije AI2Future 2024 - stručnjaci iz svijeta umjetne inteligencije dolaze u Zagreb 17. i 18. listopada kako bi podijelili najnovije uvide i tehnologije koje oblikuju budućnost industrije

AI2Future održava se 17. i 18. listopada i naglasak stavlja na temu 'AI Beyond the Hype'. Pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje i razmjenu iskustava među stručnjacima, ističu organizatori konferencije, čiji će sudionici moći sudjelovati na predavanjima, radionicama i panel diskusijama o najnovijim trendovima i inovacijama u AI industriji.

Sidjelovat će stručnjaci iz Transcoma, Solvershipa, Sofascorea, AirCasha, Velebit AI-ja te brojnih drugih kompanija, kao i istraživači iz područja umjetne inteligencije. Teme u fokusu su, uz ostalo, regulacija AI-ja, ulaganja u AI startupove te realnost uvođenja AI-ja u poslovne organizacije.

AutoGen v0.4 – ključ za budućnost skalabilne automatizacije

U sklopu AI2Future konferencije jedan od ključnih govornika, viši istraživač iz Microsofta Eric Zhu, podijelit će svoje uvide u najnoviji razvojni korak Microsoftova okvira AutoGen, koji je dizajniran za izgradnju AI agenata i aplikacija s više agenata. Zhu će predstaviti AutoGen v0.4 te istaknuti njegovu važnost u budućnost AI-jem vođene automatizacije, osobito za tvrtke i organizacije koje žele uspješno implementirati AI tehnologiju u svoje poslovanje.

Zhu, koji ima dugogodišnje iskustvo u analitici vremenskih serija, upravljanju metapodacima i obradi upita, objasnio je kako su njegovi prethodni radovi na složenim podatkovnim sustavima doprinijeli razvoju AutoGena. 'Moje prošlo istraživanje bilo je usmjereno na podatke: stvaranje jednostavnih osnovnih elemenata i funkcija (simple primitives) koji mogu izraziti vrlo složene upite na podacima i skaliranje izvođenja takvih upita na goleme količine podataka. Kod okvira za AI agente, fokus se premjestio na akcije: stvaranje jednostavnog API-ja za programere koji orkestrira akcije agenata i pokreće ih u velikom opsegu,' izjavio je Zhu.

AutoGen je napredni okvir koji je razvila tvrtka Microsoft s ciljem izgradnje, upravljanja i primjene autonomnih AI agenata koji mogu izvršavati zadatke i međusobno surađivati. Ovaj sustav omogućuje kreiranje višestrukih AI agenata koji rade zajedno kako bi rješavali složene zadatke s minimalnom ljudskom intervencijom. AutoGen ima arhitekturu koja omogućuje jednostavno otklanjanje pogrešaka i transparentnost procesa, što je od presudne važnosti za tvrtke koje žele implementirati AI agente na širokoj razini.

Zhu je naglasio kako se razvoj AutoGena savršeno uklapa u širu viziju Microsofta za umjetnu inteligenciju. 'Microsoftova misija je osnažiti svaku osobu i organizaciju na planetu da postignu više. Vjerujem da AI agenti imaju potencijal poboljšati našu produktivnost u digitalnom svijetu, omogućujući nam da budemo fokusiraniji i donosimo informiranije odluke,' objasnio je Zhu, ističući kako Microsoft vidi AI agente kao ključan alat za povećanje produktivnosti i učinkovitosti.

Osim Ericha Zhua, koji će održati predavanje na temu 'Napredak AutoGen-a: sadašnjost i budućnost' na konferenciji će sudjelovati i Maciek Ozorowski (Ipsos UK), koji će govoriti o utjecaju AI-ja na drastične promjene u industriji istraživanja tržišta i javnog mnijenja, Nino Antulov (Asiot Technologies) s temom strojnog učenja u financijama, dok će Nikola Mrkšić (PolyAI) predstaviti razvoj AI sustava za besprijekorne, ljudske interakcije u korisničkoj službi.

Day 0

U organizaciji Udruge CroAI održat će se već tradicionalni Day 0, koji služi kao uvod u glavnu konferenciju, a odvija se u formi Meetupa 16. listopada od 18 sati u prostorima Udruge CroAI, na Zavrtinici 17. Ove godine naglasak je na kibernetičku sigurnost, što je ključno pitanje u kontekstu sve veće integracije umjetne inteligencije u različite aspekte poslovanja i svakodnevnog života. Meetup će okupiti stručnjake, entuzijaste i profesionalce iz područja umjetne inteligencije, kibernetičke sigurnosti i IT-a.

Osim na Meetupu, kibernetička sigurnost će biti zastupljena tema i u glavnom programu konferencije. Uz Marka Gulana, AI i Cybersecurity povezat će Tomislav Vazdar, osnivač i CEO kompanije Riskoria. Vazdar je istaknuti stručnjak na polju cyber sigurnosti, s bogatim iskustvom u procjeni i upravljanju rizicima u digitalnom okruženju. Vazdar će prikazati kako umjetna inteligencija može biti korištena za unaprjeđenje obrambenih mehanizama u cyber sigurnosti, ali i kako njezina zloupotreba može predstavljati ozbiljan rizik.

Konferencija će se održati 17. i 18. listopada u Kraš Auditorijumu u Zagrebu. Cilj konferencije je osigurati kvalitetnu razmjenu ideja i znanja za svoju glavnu publiku – stručnjake s dugogodišnjim iskustvom u AI/DS projektima i istraživanjima, kao i članove poslovne zajednice koji žele dublje razumjeti primjenu umjetne inteligencije.