TRIJUMF NA STEAMU

Autori oduševljeni! Shovel Knight prodan u 1,2 milijuna kopija

19.04.2016 u 16:57

Bionic
Reading

Kultni Shovel Knight igra je koju su Nintendo i obožavatelji Nintenda prihvatili objeručke, čemu svjedoče i impresivne brojke vezane uz njegovu prodaju

Yacht Club Games jednostavno je šokiran ovakvim odazivom javnosti. Premda se radi o igri napravljenoj da podsjeća na zlatno doba starih konzola, njezin neprobojan šarm i velika težina privukli su igrače željne retro izazova. Infografika i podaci o prodaji dostupni na službenoj stranici govore o tome koliko je igra zapravo postigla.

Najviše prodanih kopija pripisuje se Steamu i Nintendu 3DS. Pored 180.000 prodanih figurica Amiibo vjerojatno najzanimljivija statistika vezana je uz završavanje gire. Naime, Shovel Knight na Steamu je u uspjelo završiti svega 32 posto igrača, a dodatni Game Plus kraju je privelo dva posto gejmera

Shovel Knight trailer


Još jedna zanimljivost: Shovel Knighta u fizičkom je obliku prodan svega u 200.000 primjeraka, a ostatak je kupljen putem digitalne distribucije.

Ukratko, lijepo je vidjeti kako igre koje očigledno pucaju na mobilne konzolaše sve više i više dobro prolaze i na dobrom starom PC-u. Ovo među ostalim znači da ćemo sve češće arkadne i platformske naslove gledati na ovoj popularnoj platformi.