STAR WARS

Battlefront je ostao bez kampanje zbog – filma

20.05.2016 u 06:54

Bionic
Reading

Ni kritika, a ni igrači nisu previše dobro prihvatili Battlefront, online FPS koji je toliko obećavao. Sada se pak naziru obrisi uzroka ponajvećeg problema – nedostatka kampanje...

Star Wars Battlefront bio je možda i najiščekivanija igra prošle godine. Milijuni su pohrlili i razgrabili igru još u pretprodaji, a onda je uslijedio hladan tuš. Malo sadržaja, mikrotransakcije i – nepostojeći singleplayer.

Zašto je to završilo tako, EA je priznao tek sada. Naime, DICE je zaključio da taj segment igre neće biti dovršen do izlaska filma pa ga je EA jednostavno odlučio – eliminirati.

'Nedostatak singleplayera je bila svjesna i planirana odluka. Odlučili smo lansirati igru u vrijeme izlaska filma i tako polučiti najbolje moguće rezultate', priznao je Patrick Sonderlund. Pritom je očigledno mislio na komercijalne rezultate. Jer igrači nisu bili nimalo sretni i osjećali su se prije svega prevareno.

Inače, novi će se Battlefront pojaviti na tržištu 2017. godine. Dvije stvari su sigurne – izaći će u vrijeme novog filma 'Star Wars' i imat će singleplayer kampanju. Barem nešto.