ZA STUDENTE

Besplatni trening za startupe na Visu

02.10.2013 u 18:35

Bionic
Reading

Veleučilište VERN' objavilo je natječaj za sudjelovanje u programu Media Training Session 21.0, koji predviđa i područje vezano uz medijske startupe. Odabranim sudionicima bit će plaćen put, smještaj i hrana

Projekt Media Training Sessions 21.0, nastao u suradnji s veleposlanstvom SAD-a i Fakultetom političkih znanosti, sastoji se od niza predavanja i radionica namijenjenih studentima VERN'ovog studija novinarstva, kao i ostalim redovnim i izvanrednim studentima na VERN'ovim studijima, ali i ostalim srodnim fakultetima.

Cilj projekta je stvaranje novih medijskih vještina i poduzetničkih kompetencija, kroz razvoj odabranih projekata iz tri različita područja na koja se možete prijaviti:

Medijski startupovi (mentor Stanislav Šredl
Razvoj portala grada Visa (mentor Marko Rakar
Istraživačke priče (mentor Saša Leković

S projektima za prvo područje možete se prijaviti u timu ili samostalno, a za preostala dva područja isključivo samostalno.

Studente koji će sudjelovati na MTS 21.0 odabrat će troje mentora projekata - Stanislav Šredl (poznat i kao Stan Schroeder, europski urednik portala Mashable, poduzetnik i novinar), Marko Rakar (IT stručnjak, bloger) i Saša Leković (istraživački novinar) te Saša Cvetojević (osnivač ZIP-a), Tena Perišin (urednica na HRT-u i profesorica na FPZG-u) i Iva Biondić (voditeljica studija novinarstva na VERN'u).

Jedan od predavača koji će sudjelovati na projektu je i Joshua Benton s Nieman Journalism Lab, s Harvarda.

Radionice će biti održane na otoku Visu od 24. do 28. listopada 2013. Sve će biti isključivo na engleskom jeziku.

Studentima koji će biti odabrani za sudjelovanje u projektu, osigurani su svi troškovi puta, smještaja i prehrane.

Studenti VERN'a se na natječaj prijavljuju isključivo putem obrazaca koji se nalaze na desnoj donjoj strani na njihovim osobnim portalima. Studenti s ostalih fakulteta na natječaj se također prijavljuju putem obrazaca, prema vlastitom odabiru: za medijski startup, za razvoj portala grada Visa ili za istraživačke priče

Obrasce je potrebno popuniti na engleskom jeziku i do podneva 9. listopada 2013. poslati ih na email adresu iva.biondic@vern.hr

Sve dodatne informacije u vezi projekta i prijava možete saznati upitom na maloprije navedenu email adresu ili u uredu studija novinarstva na VERN'u u Importanne Galleriji (I. kat) u Zagrebu.