ALGEBRIN DAN OTVORENIH VRATA

Doznajte kako informatika okreće svijet naglavačke

01.07.2016 u 07:32

Bionic
Reading

'Dan otvorenih vrata' Visokog učilišta Algebra, događanje namijenjeno budućim studentima i svima koji traže inspiraciju za karijeru u digitalnom sektoru, bit će održano 5. srpnja od 12 do 19 sati

Glavna tema su međunarodne prilike za studente, a glavni gost bit će francuski znanstvenik Gérard Berry

Berry je član Francuske akademije znanosti. U svojoj biografiji ima značajna postignuća na području informatike i matematike, uključujući i osmišljavanje programskog jezika Estrela.

Tema njegova predavanja bit će Kako i zašto informatika okreće svijet naglavačke, s naglaskom na revoluciju u industriji, komunikacijama, transportu, medicini, zabavi i mnogim drugim područjima. Više o Berryju možete doznati na Algebrinim stranicama.

U nastavku programa Dana otvorenih vrata gosti-predavači dotaknut će neke od najaktualnijih današnjih tema u svijetu tehnologije.


Predstavnici tvrtke DOK-ING pričat će o industrijskim robotima današnjice i sutrašnjice. Predrag Šuka, nastavnik na Visokom učilištu Algebra, pokazat će kako je njegov tim radio na 3D vizualizacijama za seriju Republika.

Dragan Petric, izvršni urednik časopisa Bug, studentima i učenicima će ukazati na prilike koje se otvaraju kroz natjecanje Idea Knockout i aktivno sudjelovanje na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, u Sjedinjenim Državama.

Ulazak na Dan otvorenih vrata besplatan je uz prijavu. Raspored i prijavnice pronađite na Algebrinim stranicama