KNIGHTS & BIKES

Ekipa odgovorna za Tearaway radi na igri inspiriranoj djetinjstvom

03.02.2016 u 14:43

Bionic
Reading

Inspirirana filmovima poput Gooniesa i igrama poput Earthbounda, Knights & Bikes tip je akcijskog naslova koji nastoji evocirati osjećaje usko vezane uz bezbrižne dane djetinjstva

Tako barem tvrde Rex Crowle (Tearway, LittleBigPlanet) i Moo Yu (LittleBigPlanet, Ratchet & Clank). Njihov prvi nezavisni projekt pod imenom Knights & Bikes tematski je sličan naslovima na kojima su radili, što se ni u kakvom smislu smije smatrati zaostatkom.

U njemu preuzimate ulogu dva klinca, Nessa i Demelza, koji žive na malom izmišljenom engleskom otoku Penfurzy. Tamo, kao i više-manje sva djeca, rade ludorije, upoznaju nove prijatelje, odlaze u 'avanture' i tako dalje. U kontekstu igre, naravno, to znači biciklističko sukobljavanje s nemrtvim vitezovima, upošljavanjem novih članova skupine avanturista te istraživanje skrivenih kutaka otoka.

Autori tvrde da će igra imati velik broj questova, autentičan vizualni stil te glazbenu pozadinu koja će čitavu stvar podići na novu razinu. Na njoj, naime, radi skladatelj Daniel Pemberton, poznat po radu na filmovima 'Steve Jobs' i 'The Man from UNCLE', kao i igri LittleBigPlanet.

Sve ovo trebalo bi biti uobličeno u netipični akcijski RPG koji će, uz malo sreće i vašeg novca, ugledati svjetlo dana.

Naime, za dovršavanje projekta Foam Sword traži 100.000 funti koje trenutno nastoji sakupiti putem javnog financiranja. Ako želite više saznati o Knights & Bikesu ili čak donirati, najbolje početno mjesto definitivno je službeni Kickstarter