DOBRE VIJESTI

Globalni megahit Fortnite Battle Royale stiže na mobilne uređaje

09.03.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija igara na svijetu uskoro stiže na iOS i Android te donosi 'sve što je original učinilo uspješnim'

Razvojni tim iza iznimno popularne pucačine Fortnite najavio je da igrin besplatni mod za više igrača Battle Royale uskoro dolazi na iOS i Android.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Epic

Mobilno napucavanje

Mobilna verzija jedne od najpopularnijih igara na svijetu dolazi na telefone i tablete, a Epic Games jamči da će biti 'isti Fortinte za sto igrača koji ste zavoljeli na PlayStationu 4, Xboxu One, PC-ju i Macu'. Zainteresirani gejmeri moći će se predbilježiti za iOS betu već 12. ožujka, nakon čega Epic planira podijeliti prvi val poziva, s time da će svaki pozvani korisnik dobiti nekoliko vlastitih pozivnica koje će moći dati prijateljima. Podrška za Android stići će za nekoliko mjeseci nakon one za iOS. Razlog ovome je vrlo vjerojatno velik broj različitih hardverskih platformi za koje tim mora optimizirati igru.

Fortnite Battle Royale za mobilne uređaje podržavat će cross-play između PlayStationa 4, PC-ja, Maca, iOS-a i Androida, što znači da ćete moći zaigrati partiju s prijateljima na drugim platformama, igrali li oni Fortnite na računalu ili na konzoli.

Sony ne želi čuti za Microsoft

Čitatelji oštrog oka zamijetit će da nigdje u popisu nema Xboxa One. Ovome je razlog uska Epicova suradnja sa Sonyjem koji je, prema svemu sudeći, odlučio izbaciti Microsoft iz jednadžbe višeplatformske kompatibilnosti. Ovome svjedoči i objava na blogu Epica koja slovi da se igra razvija 'u partnerstvu sa našim prijateljima iz Sonyja'.

Isprobajte ove izvrsne aplikacije za iOS Izvor: Screenshot / Autor: Comic Zeal

S tehničke strane međusobna kompatibilnost između PlayStationa 4 i Xboxa One je u cijelosti ostvariva, što znači da se ovdje vrlo vjerojatno radi o napadu na konkurenciju.

Sony je, podsjećamo, na više navrata odbio Microsoftove pokušaje ostvarenja višeplatformske kompatibilnosti između Xboxa One i PlayStationa 4, opravdavši potez brigom za sigurnost mlađih igrača koji igraju naslove poput Rocket Leaguea i Minecrafta.