OSVOJILI 15.000 KN

GMO probiotici pobjednici ZIP-ovog startup natjecanja

11.03.2016 u 12:55

Bionic
Reading

Tijekom završnice Nacionalnog studentskog startup natjecanja 16 timova prezentiralo svoje ideje pred stručnim žirijem i okupljenom javnošću. Petero ih je bilo iz Zagreba i Rijeke, četiri iz Splita te dva iz Osijeka

Prvu nagradu, 15 tisuća kuna, osvojio je tim SmartFood koji je osmislio liniju probiotičkih proizvoda koji sadrže genetski modificirane bakterije iz mliječnih proizvoda.

Drugu nagradu (tri pametna telefona) osvojio je tim Canelio koji je osmislio pametni uređaj za trening pasa i prateću mobilnu aplikaciju. Canelio će omogućiti treniranje pasa i edukaciju dostupnu svima, bilo gdje i bilo kada.

Treću nagradu (izravan ulazak u ZIP inkubator) osvojio je tim Mellon koji je osmislio online platformu za učenje online video igara poput League of Legends, Dota, Counter Strike Go i sličnih. Korisnici se mogu pretplatiti na besplatne tečajeve profesionalnih igrača ili platiti privatnog mentora za personalizirano učenje.


Posebnu nagradu za najbolji projekt u turizmu (tri tisuće kuna) osvojio je tim Lucky4You koji je osmislio mobilni interpretacijski centar koji se napaja putem solarne energije.

Fokus je stavljen na informiranje o sadržaju okolnih odručja putem displeja koji se nalaze na stanici. Korisnici stanice bi u par klikova mogli saznati što bi trebali posjetiti, gdje mogu ručati, gdje iznajmiti auto i slično, ali i kako doći do tih mjesta.

Projekt natjecanja studentskih startupova je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda 2007.-2013. Novčane nagrade osigurali su Five, Infinum, Kompare, Osijek Software City, Perpetuum mobile i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.