PIXEL FOLD

Google bi u lipnju mogao izbaciti preklopni telefon, o cijeni se priča

20.04.2023 u 08:41

Bionic
Reading

Nadolazeći uređaj iz Googlea koštat će oko 1.700 dolara što će ga učiniti najskupljim mobilnim uređajem u Googleovom asortimanu

Google bi, sudeći prema internoj komunikaciji koje se domogao CNBC, mogao izbaciti svoj prvi preklopni smartfon. Uređaj bi stigao u lipnju te bi, kažu, trebao konkurirati Samsungovoj liniji uređaja. Premijera će, kažu, biti 10. svibnja u sklopu Google I/O-a.

Smartfon pod imenom Pixel Fold doći će sa 'najizdržljivijom šarkom na preklopnom smartfonu'. Cijena će mu biti 1.700 dolara kako bi konkurirao Samsungovom Galaxy Z Foldu koji u SAD-u košta 100 dolara više, izvještava CNBC.

Google Pixel Fold će biti reklamiran kao 'vodootporan i kompaktan' s vanjskim ekranom od 5.8 inča. Fotografije kojih se domogao CNBC prikazuju telefon koji se otvara poput knjige te čiji unutarnji zaslon ima dijagonalu od 7.6 inča (isto kao i ZFold). Još jedna razlika je u jačoj bateriji koja će, kažu iz Googlea, raditi od 24 do 72 sata u modu niže potrošnje.

Pixel Fold pokreće Googleov čip Tensor G2, isti procesor koji tjera Pixel 7 i Pixel 7 Pro, modele koje je kompanija izbacila prošle godine.

Pixel Fold će Googleu pružiti šansu da predstavi jedinstveno iskustvo brendirano Googleovim bojama, dizajnom i softverom. Lako je moguće da će smartfon također imati niz ekskluzivnih značajki kakve do sad nismo vidjeli na drugim Pixelima, poput naprednih mogućnosti obrade fotografija pogonjenih procesorom Tensor.

Lansiranje uređaja dolazi uoči sve većih tenzija među Samsungom i Googleom. Alphabetove su dionice početkom tjena pale za 3.5 posto nakon što je Times izbacio izvješće o Samsungovom premišljanju oko prebacivanja s Googlea na Bing - ugovora koji je pretraživačkom divu u džepove svake godine trpao 3 milijarde dolara prihoda.

Alphabetova će kompanija, tim rečeno, sigurno pokušati nagovoriti kupce da se odluče za Pixel Fold. Jedna od inicijativa uključuje opciju zamjene staro-za-novo koja obuhvaća Appleov iPhone i druge Android uređaje. Firma će također uz kupovinu Pixel Folda nuditi besplatan Pixel Watch, firmin najmoderniji pametni sat.