MOBILNI NOVITETI

HONOR X8 je dostupan u Hrvatskoj, i to u tri boje

12.05.2022 u 12:46

Bionic
Reading

Najnoviji Honorov Android dolaz sa četiri kamere, podrškom za punjenje do 22,5 W, ekranom od 6.7 inča i prihvatljivom cijenom

Honor je započeo prodaju smartfona HONOR X8 u Hrvatskoj. Ovaj uređaj je prvi proizvod X serije otkako je HONOR postao neovisan brand te prati predstavljanje HONOR serije 50 i nove HONOR Magic4 serije.

HONOR X8 ima tanak i lagan dizajn i čipset Snapdragon 680 uz veliki zaslon sa uskim okvirima kojeg uparuje sa četverostrukim sustavom kamera i prihvatljivom cijenom. HONOR X8 dolazi na Androidu 11 s Google Mobilnim Servisima (GMS), a dostupan je slobodnoj prodaji i kod operatera A1 i Telemach po cijeni od 1799kn.

Dizajn

HONOR X8 ima uske okvire koji pružaju omjer zaslona i tijela od 93,6%. Kako bi to napravio, Honor je razvio rješenje za doziranje ljepila koje je omogućilo da se lijevi i desni okvir HONOR X8 komprimiraju na 1,1 mm, dok je gornji okvir tanak samo 1,15 mm. HONOR X8 stiže sa 6,7-inčnim HONOR FullView zaslonom. Razlučivost zaslona je 2388x1080 piksela i podržava 16,7 milijuna boja.

HONOR X8 koristi značajke za zaštitu očiju, uključujući TÜV Rheinland Low Blue Light Certifikat, eBook Mode i Tamni način rada.

Fotografija i performanse

HONOR X8 stiže sa četverostrukom kamerom koja se sastoji od glavne kamere od 64 MP, širokokutne kamere od 5 MP, 2M makro kamere i 2M dBokeh kamere. HONOR X8 pokreće mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 680, procesor od 6 nm dizajniran za pružanje performansi uz očuvanje snage.

HONOR X8 opremljen je HONOR RAM Turbo (6G+2G), HONOR tehnologijom koja dio flash memorije premješta u RAM, što znači da se 6GB RAM-a može povećatina 8 GB RAM-a. Ova tehnologija proširuje RAM pohranu komprimiranjem pozadinskih aplikacija i sprječava ubijanje pozadinskih procesa kada korisnici promijene aplikacije, osiguravajući korisnicima da mogu primiti poziv i napisati poruku, a aplikacije će se i dalje izvoditi u pozadini.

Baterija i dostupnost

HONOR X8 opremljen je baterijom od 4000 mAh koja, piše Honor, pruža do 13 sati YouTube video sadržaja, 19 sati pregledavanja weba i 9,3 sata igranja. HONOR Wired SuperCharge od 22,5 W služi za brzo punjenje baterije.

HONOR X8 dostupan je u tri boje: Titanium Silver, Midnight Black i Ocean Blue, a moguće ga je kupiti po predloženoj cijeni od  1799 kn u slobodnoj prodaji i kod operatera A1 i Telemach.