URBAN EMPIRE

Izdavač Tropica najavio Urban Empire - simulaciju urbanog planiranja

13.03.2016 u 11:02

Bionic
Reading

Jeste li ikad sanjarili o preuzimanje potpune kontrole nad dvije stotine godina razvoja metropole? Mnogi jesu prije vas te im je i pošlo za rukom, a vi ćete to barem u virtualnom smislu moći učiniti u novoj simulaciji Haemimont Gamesa

Izdavač najviše poznat po čuvenoj simulaciji diktature, Tropica, najavio je ovaj zanimljivi koncept koji povezuje koncept klasične simulacije izgradnje grada. Urban Empire vas stavlja u ulogu urbanog planera megalomana, dajući vam izbor između četiri jedinstvene obitelji. Vaše odluke mijenjat će grad iz temelja te vam polako davati sve veće privilegije i moć.

Priča će kulminirati s oko dvije stotine godina vladavine tijekom kojih će vaša obitelj, uz malo sreće i pameti, grad oblikovati na najbolji mogući način. Pod time mislimo, naravno, i na finese poput zakona vezanih uz zapošljavanja maloljetnika, kao i prava žena.

Igra će sadržavati čak 800 dinamičkih eventova, nudeći igraču dovoljno 'smetnji' da ga odvuče od bezbrižne manipulacije gradskim razvojem. Haemimont Games očigledno zna što rade, s obzirom na to da igra doista jako podsjeća na 'smekšanu' verziju Tropica. Uostalom, sumnjamo da bi ih Kalypso primio pod svoje krilo da se ne radi o nečemu sličnom njihovu poznatom opusu.

Zanima vas kako igra izgleda u trenutnom stadiju razvoja? Pogledajte prvi foršpan!

Teaser za Urban Empire

Urban Empire na tržištu bi se trebao pojaviti ove jeseni i to na PC-ju.