GASI SE ISKRA

Microsoft gasi kreativni Project Spark

16.05.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Univerzalni alat za izradu interaktivnog sadržaja koji je Microsoft s ambicijom predstavljao tijekom mnogobrojnih prezentacija Xboxa One polako se priprema za odlazak u penziju

Ovo je, jasno, velik šok za ljude koji su doista investirali vrijeme, naučili korištenje alata te napravili nekoliko levela za novog Conkera. Problem kod ovog relativno intuitivnog programa je među ostalim bio i njegov model naplate koji mnogi gejmeri nisu baš htjeli prihvatiti. Snižena cijena i nešto otvoreniji pristup igračkoj publici polučio je povećanjem korisnika, no čini se da niti to nije bilo dovoljno da projekt održi iznad vode.

Microsoft je tako nedavno službeno potvrdio kako Project Sparku slijedi zalazak sunca, što je novi korporativni termin za gašenje. Podsjetimo, na programu je prekinut rad još prošle jeseni, a njegovi tvorci su ga u potpunosti odlučili ugasiti tek nedavno.

Project Spark trailer


Bilo kako bilo, Project Spark sad je doslovno nemoguće pronaći. Tražili ga vi na Microsoftovom Xbox Storeu ili bilo gdje drugdje - njega više nema.

Microsoft je pak potvrdio kako developeri odgovorni za Project Spark neće izgubiti posao već će jednostavno biti preusmjereni na neke druge, po mogućnosti ne projekte u raspadu.