SAVITLJIVA PLASTIKA

Microsoft Research razvija revoluciju u sučeljima

11.10.2014 u 09:40

Bionic
Reading

Microsoftov Research odjel je nedavno otkrio FlexSense, prozorni tanki film koji bez problema bilježi deformacije materijala i vjerno ih prenosi na ekran za upravljanje sadržajem. Osnovu svega čini 16 piezoelektričnih senzora, a glavni dio posla kojeg je napravio tim jest korektna rekonstrukcija savijenog materijala u svijet digitalnog

U suradnji s Media Interaction Lab i Institutom za tehnologije površina i fotonike, Microsoft Research je razvio FlexSense uz nekoliko senzora otisnutih na periferiji površine podloge. Osmišljeni su novi algoritmi koji mogu u potpunosti rekonstruirati složene deformacije 'plastičnog lista'.

'Dokazali smo kako FlexSense možemo koristiti za razne 2.5D interakcije, uključujući i one gdje se koristi kao prozirni pokrov za tablet računala', piše Microsoft Research tim. Kada se pogledaju demonstrirane primjene, najviše u oko upada mogućnost korištenja tog stvarnog sloja kako bi se u virtualnom, digitalnom svijetu razvile dodatne značajke. Primjera radi, listanjem filma s površine ekrana se može 'otkriti' sloj ispod na nekoj fotografiji i sl.


Kako to izgleda u praksi moguće je vidjeti u nastavku, a koji uređaji će to koristiti u budućnosti (i hoće li uoće) tek treba vidjeti:

Microsoft Research razvija revoluciju u sučeljima