DIMENSION DRIVE

Nezavisni studio 2Awesome shrvan nakon prevare na Kickstarteru

15.05.2015 u 06:51

Bionic
Reading

Autori svemirske pucačine Dimension Drive u posljednjim su trenucima kampanje na Kickstarteru dobili velikodušnu donaciju, da bi samo nekoliko sati kasnije ostali praznih ruku

Nizozemski nezavisni 2Awesome Studio prije mjesec dana je na Kickstarteru predstavio retro pucačinu inspiriranu stripovima. Dimension Drive je, premda zanimljivo koncipiran, trebao 30.000 eura, a nekoliko sati prije isteka roka nedostajalo mu je nešto više od šest tisuća.

Kao neka vrsta digitalnog spasitelja, praktički pred kraj roka pojavio se donator koji je dao igri 7000 eura te osigurao njen 'prolazak' na Kickstarteru.


Autori su bili oduševljeni, barem sudeći prema objavi na Twitteru


No iste večeri Kickstarter je javio da je donacija - lažna. Račun odgovoran za 7000 eura, koji su u jednom trenu bili povučeni, blokiran je, no to ne mijenja surovu činjenicu da autori Dimension Drivea svoju igru neće moći dovršiti.


Odaziv javnosti bio je više nego pozitivan. Zahvaljujući nesretnom slijedu događaja, za ovu malu igru saznali su mnogi koji za nju do tada nisu čuli. Neki su čak molili Kickstarter da im produlji kampanju.

Ekipa iz 2Awesome Studija je, naravno, zahvalila zbog podrške te se nada kako će njihov projekt dobiti novu priliku na Kickstarteru.