KVALITETA PRIJE SVEGA

Ništa od promjenjivog vremena u GT Sportu

02.06.2016 u 08:05

Bionic
Reading

Glavni čovjek Polyphony Digitala Kazunori Yamauchi potvrdio je kako njegova nadolazeća vozačka uživancija GT Sport neće imati promjenjive vremenske uvjete. Razlozi za ovo su višebrojni, kaže

Kao prvo, glavna smjernica pri izradi novog Gran Turisma je kvaliteta. Premda će igrači moći podešavati vremenske uvjete tijekom izbora staze, oni se neće mijenjati tijekom utrke. Ista stvar vrijedi i za vrijeme dana što znači da ćete se morati oprostiti od romantičnih jurnjava brzinom od 180 kilometara na sat dok iza vas polako zalazi sunce.

Iako se dinamično vrijeme moglo izabrati u nekim Polyphonyjevim igrama tijekom ere PlayStationa 3, pokazalo se kako opcija nije rezultirala kvalitetnom simulacijom. Kompromis između slobode izbora i kvalitete uvijek je donosio korist jednoj strani na štetu druge, a GT Sport planira to poništiti. Radi se o sportskoj simulaciji koja, prije svega, cilja na tehničku kvalitetu što znači da vizualni dio, barem po pitanju same vožnje, zauzima stražnje sjedalo.

'Odlučili smo da nećemo ubaciti tranzicije u utrku kako bismo povećali broj sličica u sekundi tijekom utrke. Korisnik će i dalje moći podesiti vremenske uvjete i vrijeme dana prije utrke', rekao je Yamauchi.

Broj sličica u sekundi apsolutan je imperativ pri izradi dobre trkaće igre, s obzirom na to da igrač mora imati mogućnost reakcije u djeliću sekunde.

GT Sport najavljen je za PlayStation 4, a na tržište dolazi 18. studenog.

Gran Turismo Sport - tri sata gameplayja