NOVITETI

Novi Galaxy A3 i A5 i službeno u Hrvatskoj

03.02.2017 u 15:43

Bionic
Reading

Preporučena maloprodajna cijena pametnog telefona Galaxy A3 (2017) je 2.699 kuna, dok će za Galaxy A5 (2017) trebati izdvojiti od 3.499 kn

Samsung je u Zagrebu predstavio modele serije Galaxy A za 2017. godinu - 5,2-inčni 13,2 centimetra) Galaxy A5 i 4,7-inčni (11,9 cm) Galaxy A3 - o kojima smo već pisali.

'Nova generacija objedinjuje elegantan dizajn i napredne značajke koje korisnici i očekuju od Galaxy telefona, a osmišljena je kako bi držala korak sa zahtjevima korisnika i ritmom njihova svakodnevnog života', rekao je Pavle Zobundžija, voditelj odjela telekomunikacija za regiju Adriatic.

Seriju pametnih telefona Galaxy A odlikuju metalni okvir i kaljeno staklo. Novost su smještaj kamere i glavne upravljačke tipke, koje se nalaze u potpunoj ravnini s ostatkom kućišta.

Kako je istaknuto tijekom predstavljanja, napredna tehnologija kamera omogućava super-precizan autofokus, a snimanje selfieja dodatno je pojednostavljeno. Prednja kamera iste je razlučivosti kao i stražnja. Zaslon može poslužiti kao prednja bljeskalica za dodatno osvjetljenje. Pojednostavljeno je i korisničko sučelje kamere, koje omogućava brzu promjenu režima rada i instant filtara.

Serija A otporna je na vodu (IP68) i prašinu. Baterija podržava brzo punjenje. Dolazi s dvostranim USB-C utorom. Značajka Always on Display omogućava lakše provjeravanje ključnih obavijesti bez prethodnog buđenja uređaja iz stanja mirovanja.

U ponudi su u četiri boje: crnoj, zlatnoj, plavoj i ružičastoj. Galaxy A3 je dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.699 kuna, a Galaxy A5 od 3.499 kuna, kod telekom operatera i maloprodajnih partnera.

Od 16. siječnja u Hrvatskoj je dostupan i pametni sat Gear S3, u dvije inačice: frontier i classic. Odlikuju ga, između ostalog, vodootpornost (IP 68) i ugrađeni GPS. Preporučena maloprodajna cijena je 2.999 kuna.

Isprobao ga je i putopisac Hrvoje Jurić.

'Posebno mi je važno to što ima ugrađen GPS, visinomjer, barometar i brzinomjer, što mi omogućuje precizno praćenje prijeđene udaljenosti, određivanje na kojoj se nadmorskoj visini nalazim te nagle promjene atmosferskog tlaka i vremenskih prilika, kao i mjerač otkucaja srca kako bih znao prilagoditi tempo vožnje.

Te značajke će mi biti posebno korisne na nadolazećem putovanju biciklom od Londona do Istanbula na koje krećem uskoro uz potporu Samsunga', rekao je Jurić.