NOVITETI

Novi Huawei Mate 9 ima i Porsche izdanje

04.11.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Kineska tvrtka predstavila je dva nova izdanja svoje linije pametnih telefona Mate. Uz standardnu devetku, tu je i Porsche Design Huawei Mate 9, kao i novi fitness tracker

Huawei Mate 9, između ostalog, dolazi sa čipsetom Kirin 960, korisničkim sučeljem EMUI 5.0, tehnologijom SuperCharge, drugom generacijom dvostruke Leica kamere s 12-megapikselnim RGB senzorom, 20-megapikselnim monokromatskim senzorom i Hybrid zoomom s 2x povećanjem.

Čipset Kirin 960 opremljen je Huaweijevim algoritmom za strojno učenje, koji bi trebao omogućiti brz i nesmetan rad uređaja bez trzaja i zastajkivanja i nakon 18 mjeseci neprestanog korištenja.

Riječ je, tvrde u Huaweiju, o prvom čipsetu na svijetu opremljenim s osmojezgrenim procesorom ARM Cortex-A73/A53 te osmojezgrenim grafičkim procesorom Mali G71. Trebali bi omogućiti 15 posto manju potrošnju energije, a grafički procesor je navodno po performansama za 180 posto bolji od prethodnika te 40 posto energetski učinkovitiji.

Kirin 960 je optimiziran za grafički standard Vulkan za Android 7.0, što bi grafičke perfomanse trebalo poboljšati za do 400 posto.


Baterija ima kapacitet od 4.000 mAh, što bi trebalo osigurati više od dva dana korištenja bez punjenja, 40 posto dulje vrijeme poziva i 20 posto dulje igranje igara. Podrška za brzo punjenje trebala bi omogućiti da s deset minuta punjenja imate dovoljno energije za gledanje dva filma. Zaštita Super Safe 5 omogućuje praćenje voltaže i temperature baterije u stvarnom vremenu.

Kamera sad uključuje 12 megapiksela/F2.2 RGB senzor i 20 megapiksela/F2.2 monokromatski senzor uz poboljšane algoritme obrade slike.

Tu su i optička stabilizacija slike (OIS) na dvostrukoj kameri, kao i tehnologija povezivanja piksela, značajke laserskog fokusiranja, fazne detekcije, dubinskog te kontrastnog fokusiranja.

Zaslon je dijagonale 5,9 inča (14,9 centimetara), pune HD razlučivosti.

Porsche Design Huawei Mate 9 dolazi u ograničenoj seriji, koja se osim po dizajnu razlikuje po zaslonu, koji je zakrivljeni AMOLED dijagonale 5,5 inča (13,9 cm) te grafitno crnoj boji. Za model sa šest GB RAM-a i 256 GB memorije trebat ćete izdvojiti 1.395 eura.

Novo izdanje korisničkog sučelja EMUI 5.0 trebalo bi s vremenom učiti temeljem praćenja obrazaca korištenja kako bi postalo učinkovitije. Više od 50 posto značajki od sada je dostupno u dva, a više od 90 posto značajki može se pokrenuti u tri klika. Sučelje je dobilo i novi izgled.

Huawei Mate 9 dostupan je u crnoj, sivoj, srebrnoj, zlatnoj, smeđoj i bijeloj boji. Prvo će stići na tržišta Kine, Malezije, Francuske, Poljske, Njemačke, Saudijske Arabije, Italije, Španjolske, Japana, Tajlanda, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Model sa četiri GB RAM-a i 64 GB memorije za pohranu koštat će 699 eura.

Huawei je predstavio i Huawei Fit, fitnes sat sa značajkama praćenja otkucaja srca, automatskog brojanja koraka, praćenja sna i podrškom za razne sportske aktivnosti. Dolazi s programima za trčanje uz nadzor u stvarnom vremenu, kao i certifikatom TÜV-WT.

Huawei Fit dostupan je u sivoj i srebrnoj boji po cijeni od 149 eura. Stiže prvo na tržišta Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Portugala i SAD-a.