STELARNO

Novi Star Wars: Battlefront igrat ćemo u 2017.

11.05.2016 u 14:23

Bionic
Reading

Tijekom saziva za investitore održanog u srijedu prijepodne, Electronic Arts je službeno potvrdio rad na nastavku Star Wars: Battlefronta koji ćemo moći zaigrati iduće godine

S obzirom na to da igra ne spada među naslove najavljene za fiskalnu 2016., rekli bismo da ćemo za finalnu verziju morati malo čekati. Konkretno, prozor izlaska novog Battlefronta je od travnja iduće godine sve do travnja 2018. Naravno, znajući kako se radi o igri usko povezanoj s franšizom Star Wars, logično je očekivati da ćemo ju zaigrati tamo negdje blizu datuma izlaska sljedećeg filma.

Podsjetimo, Disney radi na nekoliko filmova temeljenih na 'Ratovima zvijezda' - nastavku ovogodišnjeg 'Sila se Budi', Rogue One: A Star Wars Story te na neimenovanom spinoffu temeljenom na eskapadama Hana Soloa.

Prema EA-ovom financijskom šefu Blakeu Jorgensenu, Battlefront će imati nekoliko nastavaka tijekom idućih par godina, dok će tvrtka također upregnuti Visceral da radi na neobjavljenom akcijskom naslovu iz trećeg lica također smještenom u svemir 'Star Warsa'.

Na nama je samo čekati premijere i nadati se kako će igre temeljene na filmovima biti više od jeftinih pokušaja gomilanja novca. Battlefront je bio na relativno dobrom putu unatoč lavini kritika, no hej - i ovo je bolje od filmsko-igračkim abominacija kojima smo imali priliku svjedočiti u devedesetima.

Star Wars Battlefront trailer