od amatera do profesionalaca

Osvojite vrhunske Canonove fotoaparate na ljetnom natječaju National Geographica

05.07.2024 u 14:37

Bionic
Reading

Tvrtka Canon i ove godine je partner National Geographicovog nagradnog natječaja za najbolju fotografiju. Pet sretnika odnosno pobjednika kategorija 'Iz zraka', 'Životinje', 'Ljudi' i 'Krajolici' te 'Nagrada publike' osvojit će Canon EOS R50 Content Creator Kit koji će im omogućiti da stvaraju još ljepše fotografije

U vremenu u kojem smo doslovce zasuti gomilama fotografija snimljenim mobitelima, kvalitetne fotografije i dalje imaju svoje mjesto – što više, još se značajnije ističu među ostalima. To dokazuje i popularnost National Geographicovog natječaja u kojemu je partner Canon, čija je namjera potaknuti kreativnost koja se krije u svakom fotografu – od amatera do profesionalaca.

Prijavite fotke, podijelite prijave na društvenim mrežama i pozovite prijatelje da glasaju za vas

Kako sudjelovati? Jednostavno se registrirajte na web-stranici https://photocontesthr.natgeotv.com/ i prijavite svoju fotografiju do 30. srpnja u nekoj od kategorija. Fotka može biti snimljena mobilnim telefonom ili bilo kojim fotoaparatom.

Na raspolaganju su vam četiri kategorije: 'Iz zraka', 'Životinje', 'Ljudi' i 'Krajolici'. Nakon što prijavite svoje fotografije, možete ih podijeliti na društvenim mrežama – ona s najviše glasova osvojit će nagradu publike. Vremena za to imate dovoljno, jer glasanje publike traje sve do 31.8.

Osim nagrada publike, dijele se i nagrade žirija – za najbolju fotografiju u svakoj kategoriji te za ukupno najbolju pobjedničku fotografiju.

Pobjednici svake kategorije i dobitnik ili dobitnica nagrade publike osvojit će Canon EOS R50 Content Creator Kit, odličan fotoaparat dizajniran za kreatore sadržaja na društvenim mrežama, koji u ovoj izvedbi dolazi s mikrofonom i tripodom s daljinskim upravljačem. Ukupni pobjednik ili pobjednica osvojit će čak 3.000 eura na Visa Premium kartici koju daruje PBZ Card.

Stručni žiri brine o odabiru najkvalitetnijih fotografija.

O pobjednicima kategorija i ukupnom pobjedniku/pobjednici odlučivat će stručni žiri koji ove godine čine profesionalni fotografi i fotografkinje Jassen Todorov, Davor Petričić, Anastasia Taylor-Lind i Luka Vunduk.

Pobjednici i pobjednice će biti objavljeni početkom listopada na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada organiziranoj od strane National _Geographica, nakon što žiri završi svoj odabir.