APPLE

Ovaj put službeno: Poznat datum predstavljanja novog iPhonea

27.08.2024 u 09:59

Bionic
Reading

U planu je, kažu, nekoliko novih telefona i pametnih satova

Apple je objavio datum svog sljedećeg velikog predstavljanja: 9. rujna 2024. u 19:00. Događaj, koji ima slogan 'It's Glowtime', održat će se u Steve Jobs Theatre u Apple Parku, piše Verge.

U prvom su planu novi telefoni, točnije serija iPhone 16. Što se noviteta tiče, priča se o promjeni redoslijeda kamera na iPhoneu 16 i iPhoneu 16 Plus koji će biti okomito poravnat. Telefoni iPhone 16 Pro i 16 Pro Max mogli bi dobiti veće zaslone, s time da će zadržati Appleov poznati raspored s tri kamere. Pro modeli bi također također mogli doći u novoj brončanoj boji.

Očekuje se da će sva četiri modela iPhonea 16 imati Action Button, koji je bio ekskluzivan za Pro liniju s iPhoneom 15. Appleovi novi iPhonei bi također mogli imati novi gumb posvećen snimanju fotografija i videa, ali nije jasno hoće li to biti ekslkuzivna značajka za Pro ili će biti dostupan i na 'običnom' iPhoneu 16.

AI i Apple Intelligence značajke također biti veliki dio Appleovog događaja. Trenutačno, jedini iPhone koji podržava Apple Intelligence su iPhone 15 Pro i 15 Pro Max, no glasovi nalažu da će Apple Intelligence moći koristiti cijela linija iPhonea 16.

Glasine također nalažu da će Apple na događaju predstaviti Apple Watch Series 10 i dvije verzije novih AirPoda. Događaj će se moći pratiti putem Appleove službene stranice ili YouTubea.