tehnologija 'stanjivanja'

Insajderi sve sigurniji: Apple razvija tanki iPhone Air

13.08.2024 u 13:09

Bionic
Reading

Nakon neuspjelog iPhonea mini i neatraktivnog iPhonea Plus, Apple traži iPhone koji će novu tehnologiju 'stanjivanja' spojiti sa statusom 'moćnog, ali jeftinijeg', kao s uređajima MacBook Air i iPad Air

Apple, ako je vjerovati insajderima, pokušava ugurati koncept 'Air' uređaja u svoj portfelj pametnih telefona. Prema Bloombergu, 'daleko tanji' model iPhone 17 planiran za 2025. nalazit će se između početne točke iPhonea 17 i skupljih Pro modela.

Ranije u svibnju ove godine, The Information je izvijestio da Apple planira 'znatno tanju verziju iPhonea' koja bi trebala biti predstavljena sljedeće godine. Međutim, u izvješću se dodaje da bi to mogao biti najskuplji pametni telefon u Appleovoj liniji za 2025. godinu.

Ali najnovije Bloombergovo izvješće stavlja ovaj tanji model iPhonea u srednji segment kao zamjenu za trenutni 'Plus' model u Appleovoj liniji. 'Ideja je stvoriti neku vrstu 'Air' verzije iPhonea', kaže se u izvješću.

Apple će ovaj novi model iPhonea 17 navodno plasirati na tržište kao 'nešto što izgleda puno ljepše, a još uvijek ima specifikacije običnog iPhonea' - nešto što su, piše Digital Trends, iPhone 15 Plus i iPhone mini već pokušali.

Jon Prosser iz Front Page Techa također je predvidio mogućnost skorašnje pojave iPhone Aira. Očigledno, Apple nije baš okusio prodajni uspjeh koji je očekivao od modela iPhone Plus, što se čini kao repriza 'mini' strategije koja je također doživjela neslavni kraj.

'iPhone Air' zvuči kao impresivan prijedlog - onaj koji podsjeća na iPad Air obitelj koja postoji u području između pristupačnosti i performansi. iPhone Plus ne nudi ništa uvjerljivo osim većeg zaslona i veće baterije. Međutim, blizina cijene 'Pro' iPhonea - koji nudi brži procesor, bolje kamere i softverske značajke - nagnala je mnoge kupce da kupe potonji.

Naime, iPhone 15 Pro mogao bi poslužiti kao odskočna daska za to kako će iPhone izgledati u nadolazećim godinama. Apple će navodno promovirati dizajn iPhone Air-a u cijelom svom portfelju pametnih telefona. Osim tanje građe, Apple navodno eksperimentira i novim dizajnom baterije.