PRONAŠLI RUPU?

Apple Intelligence ipak dolazi u EU? Vjerojatno da, ali...

07.08.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Uvjeti koje propisuje Zakon o digitalnim tržištima odnose se na iPhone i iPad, ali ne i na računala iz serije Mac

Apple Intelligence jedan je od najvećih aduta novog izdanja operativnog sustava iOS, koje bi trebalo biti dostupno ove jeseni.

Značajke umjetne inteligencije u iOS-u 18.1, iPadOS-u 18.1 i macOS Sequoia debitirat će samo za korisnike s kompatibilnim uređajima postavljenim na američki engleski.

Europska unija bit će iznimka.

Apple će na području Unije blokirati značajke umjetne inteligencije do daljnjega, bez obzira na jezične postavke uređaje.

No, to se možda neće odnositi na sve platforme. Čini se kako bi Apple Intelligence mogao u početku u Europi biti dostupan samo na računalima Mac.

Naime, nedavne bilješke o izdanju beta verzije pokazuju kako bi Apple Intelligence mogao postati dostupan korisnicima na Starom kontinentu na Macu, čak i dok je blokiran za iOS i iPadOS 18.

Apple je blokirao korištenje značajki svoje umjetne inteligencije u Uniji zbog Zakona o digitalnim tržištima. Bili su zabrinuti kako neće moći udovoljiti njegovim zakonima, a kazne su dosta visoke.

Ali, Mac ne mora zadovoljavati iste uvjete kao iPhone i iPad što, teoretski, znači kako bi Apple Intelligence na njima mogao zaživjeti u Uniji kad macOS Sequoia 15.1 postane dostupan, piše 9 to 5 Mac.