MOBILNI NOVITETI

Samsung objavio datum predstavljanja novih mobilnih uređaja

26.06.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Dolaze novi preklopni telefoni, a možda vidimo i dugo iščekivan Samsungov fitnes prsten

Samsungovo sljedeće ljetno predstavljanje Unpackeda održat će se 10. srpnja u Parizu, objavila je tvrtka u utorak. Animacija koja prati pozivnicu nagovještava sklopive uređaje, a sama pozivnica otklanja sve nedoumice: 'Pripremite se otkriti snagu Galaxy AI-ja, sada ugrađenu u najnoviju Galaxy Z seriju i cijeli Galaxy ekosustav.' Također smo u potrazi za nečim posve novim: Galaxy Ringom.

Glasine pokazuju da će Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6 biti prilično male nadogradnje, gdje će Z Flip 6 dobiti malo veću bateriju, a Z Fold 6 izgledati malo kutijastije. Ne radi se o baš najuzbudljivijim promjenama, no iteracijse nadogradnje su ista priča kao i kod proteklih nekoliko generacija Samsungovih foldablesa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Umjesto toga, najuzbudljivija najava dana možda nije telefon - glasine ukazuju na službeno predstavljanje Galaxy Ringa, prvi put najavljenog na drugom Unpackedu ranije ove godine. Još nisu poznate službene cijene uređaja niti lista senzora koji će doći u prstenu, no to bi se uskoro moglo promijeniti, piše Verge.

Jedna stvar o kojoj ćemo sigurno slušati je Galaxy AI. Samsungov prvi ovogodišnji Unpacked u centralnom je fokusu imao AI značajke, a čini se i da svi ostali proizvođači, uključujući Apple, ne mogu prestati pričati o blagodatima generativne umjetne inteligencije.

Unpacked će se prenositi uživo na Samsung.com počevši od 15 sati u srijedu, 10. srpnja.

Što nas čeka?

Prema prethodnim curenjima podataka i izvješćima, Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Z Fold 6 imaju Snapdragon 8 Gen 3 procesor. Galaxy Z Flip 6 ima 8 GB/12 GB RAM-a i 256 GB/512 GB pohrane, dok Galaxy Z Fold 6 ima 12 GB RAM-a i 256 GB/512 GB/1 TB pohrane. Oba uređaja pokretat će One UI 6.1.1 softver temeljen na Androidu 14 i Galaxy AI značajke, piše Sammobile.

Galaxy Z Flip 6 će imati glavnu stražnju kameru od 50 MP i ultraširokokutnu kameru od 12 MP. Galaxy Z Fold 6 bi mogao imati primarnu kameru od 50 MP, ultraširokokutnu kameru od 12 MP i telefoto kameru od 10 MP (uz 3x optički zoom). Čini se da oba telefona imaju selfie kameru od 10 MP (4 MP na unutarnjem zaslonu Galaxy Z Folda 6).

Galaxy Z Flip 6 napaja baterija od 4.000 mAh, dok Galaxy Z Fold 6 navodno napaja baterija od 4.400 mAh. Oba telefona bi mogla imati GPS, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4, NFC i USB Type-C priključak. Oba bi također mogla imati brzo punjenje od 25 W, bežično punjenje od 15 W i obrnuto bežično punjenje od 4,5 W.