ŠAPOM PROTIV MOBITELA

Ove aplikacije će vaše mačke obožavati!

29.11.2016 u 06:58

Bionic
Reading

Grebalice, loptice i svjetla zrcala? To je tako analogno! Postoji niz aplikacija za pametne telefone i tablet računala kojima se vaša mica maca može igrati digitalno. Evo nekih od njih

Većina igara na koje ćemo vas uputiti su besplatne ili razmjerno jeftine aplikacije. Imajte na umu kako će biti zanimljivije mlađim mačkama nego starijima jer će potonje lakše shvatiti kako to što vide na zaslonu nije stvarno i izgubiti zanimanje.

Također, mačkama neće biti bitno koliko ste platili uređaj. Poigravat će se sa smartfonom ili tablet računalom bez milosti. Stoga prekrijte kameru ljepljivom trakom i koristite zaštitnu futrolu, naročito ako će uređaji biti na tvrdoj površini. Zaslon mora biti dovoljno izdržljiv kako bi mogao podnijeti mačje kandže (ili dovoljno star da vas nije briga).

1) Game for Cats (besplatna, iOS)

Želite li zabaviti mačku koja ne može ili ne smije van, Game For Cats je dobar izbor. U aplikaciji su na raspolaganju su različice inačice igre u kojoj mora uhvatiti što god se nalazi na zaslonu: miša, leptira ili laser. Za mišju verziju trebat ćete nešto sitno nadoplatiti.


2) Paint For Cats (1,99 dolara, iOS)

Dok vaša mačka pokušava uhvatiti miša koji bježi po zaslonu usput i slika remek-djelo. Možete birati između nizova paleta boja te spremiti i isprintati djelo po završetku.

3) Mouse For Cats (besplatna, iOS)

Dvodimenzionalna igra visoke razlučivosti sastoji se od osam razina hvatanja miša. U sklopu aplikacije možete kupiti različita okruženja u kojima se igra odvija i zvukove.

4) Best Game for Cats (besplatna, iOS)

I u ovoj igri vaša će se mačka naći pred zadaćom hvatanja miša, klupka vune, lasera... Po zvucima ćete moći znati kako napreduje. Možete ih i isključiti ako vam počnu ići na živce. Igra traje sve dok ne zatvorite aplikaciju.

5) Cat Fishing 2 (besplatna, Android, iOS)

Evo, napokon, i promjene teme. Umjesto u lov na miša možete poslati mačku u ribolov. Igra postaje sve teža što se dalje kroz nju napreduje. Nakon nekog vremena će završiti, što bi moglo frustrirati neke mačke.


6) Crazy Cat (besplatna, Android)

Crazy Cat je zanimljiva jer ju možete igrati zajedno s vašom mačkom ako ste spremni za to platiti. Putem Bluetootha možete upravljati nesretnim beštijama koje bježe pred nemilosrdnim udarcima mačje šape. Što brže one bježe, to vaša mačka bilježi više bodova kad ih ulovi. Pripremite se na pokoji oglas ako koristite potpuno besplatnu verziju.

7) Cat Toys Lite (iOS)

Igra je jednostavna: kako mačka pritišće šapom po roza mišu, tako se on migolji sve dok ga ne pusti. Možete povećati brzinu kojom miš pokušava pobjeći.

8) Cat Playground (1,99 dolara za iOS, Android)

Još jedna igra lovice, s time da lovina ne bježi po zaslonu već proviruje iz virtualnih rupa na zaslonu. Možete ju koristiti na pametnom telefonu, ali bolje će funkcionirati na tablet računalu.

9) Happy Wings (besplatna, Android, iOS)

Mačka se može igrati s kolibrijima i kukcima koji lete po zaslonu u raznovrsnim vrtovima, uz pratnju ambijentalnih zvukova. Na svakom levelu brzina i oblici lovine se mijenjaju.

Više:Make Use Of