tijare na tiktoku

Prate ih tisuće: Ovi su TikTokeri stekli popularnost zbog - britanske kraljevske obitelji

23.05.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Nove generacije TikTokera privlače stotine tisuća pratitelja željnih sadržaja vezanih uz britansku monarhiju

Charlie Richardson, 19-godišnji TikToker poznat kao notaroyalexpert, zadnjih je nekoliko tjedana neumorno radio kako bi obavijestio svoje pratitelje o nedavnim pojavljivanjima britanske kraljice, kao i demantiranju glasina kako je umrla, a njeno mjesto zauzeo CGI hologram.

Na svom profilu je, između ostalog, objavio snimke vojvotkinje od Cambridgea i drugih pripadnika kraljevske obitelji kako se rukuju tijekom vrtne zabave u Buckinghamskoj palači uz taktove About Damn Time Lozzoa.

U drugom se kraljica Elizabeta vrti uz Abbinu uspješnicu Dancing Queen. Već planira što će objaviti u platinasti jubilej Njenog veličanstva.

Richardson je pripadnik nove generacije tiktokera koji prikupljaju stotine tisuća pratitelja željnih sadržaja vezanih uz britansku monarhiju. Njegove objave prati više od 216 tisuća ljudi.

Tiktokeri su, prema njegovim riječima koje prenosi Guardian, uglavnom pozitivno nastrojeni prema kraljevskoj obitelji.

Amanda Matta (matta_of_fact na TikToku) na svom kanalu nudi kombinaciju komentara, povijesti i mode kraljevske obitelji. Prati ju 687 tisuća ljudi.

@matta_of_fact #stitch with @blackkout___ Did you know how #QueenElizabeth and #PrincePhilip were related…twice? 🥲👑 #royals #royaltea #queenvictoria #royalhistory ♬ original sound - Amanda

Za razliku od Richardsona, ona se ne libi kritizirati kraljevsku obitelj zbog utjecaja njihovih postupaka na marginalizirane zajednice u Velikoj Britaniji i Commonwealthu. Ipak, nudi i pozitivno orijentiran sadržaj.

Postoje i usko specijalizirani kanali kao što je The Royal Wardrobe, iza kojeg je 20-godišnja Rosie Harte, studentica povijesti umjetnosti. Prati ju 329 tisuća ljudi, a uspjeh na TikToku donio joj je ugovor s izdavačem pa će tijekom iduće godine objaviti i knjigu.