tužna vijest

Preminuo jedan od lidera hrvatske IT zajednice Zoran Šteković

10.06.2024 u 17:46

Bionic
Reading

Hrvatska IT i tech zajednica izgubila je jednog od svojih lidera. Osnivač Shapea Zoran Šteković tragično je preminuo u 50. godini života. Uz Shape, Šteković je bio partner u 404 i MYTY grupi, izvijestili su iz agencije 404

Više od 30 godina uspješno je gradio karijeru u hrvatskoj tech zajednici. Radio je na brojnim domaćim i međunarodnim nagrađenim projektima. Vodio je i pokretao neke od najuspješnijih i najnagrađivanijih hrvatskih digitalnih projekata poput KEKS Paya i LAQO osiguranja.

Radio je i s brojnim hrvatskim kompanijama na digitalnim transformacijama. Uspjeh Shapea dokazan je i probijanjem na europsku scenu s obzirom da je Shape dio jedne od najvećih njemačko-švicarskih grupacija MYTY. Od Štekovića se opraštaju njegovi kolege iz Shapea i 404, ali i cijele hrvatske poslovne zajednice.

"Zarazna energija naše kompanije, jedan od lidera hrvatske IT i tech scene, Zoran je pokrenuo brojne projekte s iznimnim rezultatima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pravi lider, mentor, kolega. Uporan i ustrajan da najbolje radimo, ali da se pritom uvijek i dobro zabavljamo. Uz posao, mnogi od nas poznavali su Zorana i privatno i imali privilegiju zvati se njegovim prijateljima. Prerano je za sabrati riječi koje mogu dostojno opisati koliko je svijet siromašniji jer Zokija nema", poručio je Nikola Vrdoljak iz Shapea i 404.