IPAK POSTOJI

Prva Nokia na Androidu zvat će se...

24.01.2014 u 18:26

Bionic
Reading

Sad je već jasno kako je Nokia mjesecima spremala svoj Android uređaj. Po svemu sudeći, bit će riječ o jeftinim modelima koji će zamijeniti liniju proizvoda Asha, a doznalo se i ime prvog od njih - Nokia X

Prije tjedan dana na Gadgeteriji se moglo pročitati kako je otkriveno i sučelje te konačni izgled uređaja, kojem će jezgru činiti Android OSP (Open Source Platform). Izgledno je kako će biti riječ o uređaju koji će se proizvoditi i pod Microsoftom kao potencijalno jeftina zamjena za platformu 40 (mobiteli Asha). Isti izvor kao za fotografije, poznata adresa Evleaks, pružila je uvid i u konačni naziv proizvoda, koji se dosad mogao znati tek pod kodnim imenom Normandy.

Upoznajte model Nokia X. U pitanju je uređaj dijagonale 4", koji će izgledno biti dostupan u raznobojnim kućištima, sa sučeljem koje podsjeća na ono platforme Windows Phone. Unutrašnjost bi trebao činiti Qualcommov čip Snapdragon S4 uparen s 512 MB radne memorije, 3 MP kamerica te 4 GB spremišnog prostora proširivog microSD karticama.

Ako je za vjerovati svježim porcijama glasina, uređaj bi trebao biti predstavljen za vrijeme Nokijine prezentacije u Barceloni na Mobile World Congressu.