NEZGODNA STATISTIKA

Punch Club prodan u 300.000 primjeraka, piratiziran u 1,6 milijuna

23.03.2016 u 15:45

Bionic
Reading

Nedavno izašla retro-simulacija menadžmenta smještena u svijet mješovitih borilačkih vještina, postigla je solidan uspjeh, premda ju je daleko veći broj ljudi odlučio jednostavno ukrasti

Da budemo kristalno jasni - Punch Club nije najbolja igra na planeti. Mnogi recenzenti na Steamu komentiraju užasno loš kraj, preveliku količinu grinda potrebnu za postizanje rezultata, kao i bugove koji na nekim sustavima igru znaju usporiti do praktički neigrivosti.

Bez obzira na sve to, i dalje je riječ o solidnom naslovu koji je kupilo preko tristo tisuća više ili manje sretnih korisnika. Nažalost, nedavno izašle statistike pričaju o ne toliko sjajnoj strani medalje. Igru je, naime, piratiziralo 1,6 milijuna ljudi, što je, iskreno, zastrašujuće.

Punch Club trailer


Kompletna studija prodanih kopija dolazi iz ruku samih tvoraca igre Tinybuilda, koji su išli toliko daleko da čak saznaju koje zemlje imaju najviše pirata, a koje najviše legitimnih kupaca. Premda takve statistike nipošto ne zagovaraju u zadnje vrijeme popularno izdavanje softvera bez DRM-zaštite, činjenica je da bi ubacivanje iste zaustavilo samo djelić ne toliko legalnih 'kupaca' koji bi ionako posegnuli za (pretpostavljamo) relativno brzo izdanom 'crackanom' inačicom igre.

Cjelovito izvješće možete pronaći ovdje