REVAMP U UNREALU 4

'Shadow Moses': Fanovi rade remake MGS-a

20.01.2016 u 07:52

Bionic
Reading

S obzirom da Konami dosad nije pokazao ambiciju da napravi remake prvog Metal Gear Solida, odlučila se na to grupica obožavatelja klasika

Kako se pojavio na tržištu sada već poodmakle 1998. godine, prvi Metal Gear Solid više ne izgleda previše privlačno. Jedan minijaturni nezavisni razvojni studio zbog toga je odlučio napraviti remake i to u naprednom Unreal Engineu 4. Projekt planiraju obaviti pod imenom 'Shadow Moses' i to pod uvjetom da im Konami ne stavi ključ u bravu, na što ima potpuno pravo.

Toga je svjestan i razvojni tim koji stoji iza 'Mosesa'.


'Moramo pojasniti nešto. Konami posjeduje sva prava na MGS i zbog toga ćemo prije ili kasnije trebati njegovo dopuštenje. Upravo zbog toga odlučili smo javno razotkriti naš projekt kako bismo se mogli nositi sa svim problemima koji bi se mogli pritom pojaviti. Vjerujemo da je to mnogo bolje nego da se projekt u koji smo uložili godine truda jednostavno ugasi', objavio je razvojni tim.

Već je objavljen i prvi foršpan koji pokazuje kako bi fan-made remake mogao izgledati, a jedina stvar koju vi možete je držati palčeve da Konami ne 'zatvori slavinu'.