ALERGIČNI NA ALERGIJE

Stigla aplikacija s kojom svi možemo u borbu protiv ambrozije

17.06.2016 u 13:28

Bionic
Reading

Aplikacija za mobilne telefone Alergični omogućuje fotografiranje i prijavljivanje staništa ambrozije, koje će zatim biti prijavljeno nadležnoj jedinici lokalne i regionalne samouprave

Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju Hrvatskog liječničkog zbora predstavilo je javnozdravstvenu akciju Alergični na alergije. Cilj akcije je sugrađanima koji pate od alergija olakšati probleme koji nastaju zbog izloženosti najraširenijem alergenu - ambroziji. Sponzor akcije je farmaceutska kompanija JGL.

'Alergije pogađaju više od trideset posto stanovništva, a čak dvadeset i pet posto mladih ima neku od alergijskih bolesti, što znači da samo u Republici Hrvatskoj više od 1,2 milijuna ljudi pati od posljedica izloženosti alergenima', naglasila je prof.dr.sc. Asja Stipić Marković, predsjednica Hrvatskog društva za alergologiju i kliničku imunologiju.

Aplikacija za mobilne telefone Alergični omogućuje fotografiranje i prijavljivanje staništa ambrozije, koje će zatim biti prijavljeno nadležnoj jedinici lokalne i regionalne samouprave.


Korisnici pametnih telefona na platformama Android i iOS aplikaciju mogu besplatno skinuti. Dovoljno je da fotografirate područje pod ambrozijom, a aplikacija će fotografiju s točnom geolokacijom ucrtati na kartu. Svaki korisnik aplikacije koji prijavi deset lokacija dobiva poklon paket sponzora akcije.

Sve fotografije lokacija zaraslih ambrozijom bit će vidljive u aplikaciji, ali i na interaktivnoj karti Hrvatske objavljenoj na službenoj web stranici akcije www.alergicni.com

Na istom web odredištu možete pronaći informacije o alergijama, vijesti o borbi protiv ambrozije, peludni kalendar, kao i informacije o proizvodima JGL-a.

Mobilna aplikacija “Alergični na alergije”