TEHNO PREGLED

Stiže hrpa noviteta za smartfone, tablet računala i druge uređaje na Androidu

03.06.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Među njima je nekoliko značajki koje korisnici iPhonea imaju na raspolaganju već više godina

Korisnici operativnog sustava Android napokon su dobili značajku koju korisnici iOS-a imaju na raspolaganju već dvije godine. Google je, naime, objavio kako je od sad moguće uređivati ​​RCS poruke.

Za uređivanje u aplikaciji Google Messages imate na raspolaganju 15 minuta. Trebate pritisnuti poruku koju želite urediti i zadržati pritisak kako bi se pojavio tekstualni okvir za ispravljanje pogrešaka pri upisu ili dodatna pojašnjenja. RCS poruke uskoro će smanjiti razliku između zelenih i plavih balončića na iOS-u.

Apple je najavio kako će podržati RCS u aplikaciji Messages počevši od ove godine, dajući vlasnicima iPhonea indikatore tipkanja, potvrde o čitanju i dijeljenje medija visoke razlučivosti kada razgovaraju sa svojim prijateljima na Androidima.

Pretpostavlja se kako će ta značajka biti uvrštena u iOS 18, o čemu bismo više trebali doznati tijekom konferencije za razvojne programere WWDC 10. lipnja.

Što je još novo?

Google je dodao još nekoliko značajki. Korisnici Androida s Chromebookom ili Android tabletom uskoro će dobiti Instant Hotspot, slično drugoj značajci koju je Apple uveo još 2014.

Uz trenutnu pristupnu točku, uskoro ćete moći povezati svoj Android tablet ili Chromebook s pristupnom točkom svog telefona jednim dodirom, bez potrebe za dodatnim korakom upisivanja zaporke. Slično tome, Google Meet će vam uskoro omogućiti brzo premještanje uređaja tijekom poziva.

Možete kucuti sličicu Cast u aplikaciji za prebacivanje između Android telefona, tableta ili web preglednika, što je zgodno kada želite promijeniti lokaciju tijekom videochata. Android također dobiva jednostavnije kontrole pametnog doma.

Novi widget Google Home Favorites omogućuje pristup sobnoj temperaturi ili kontrolama osvjetljenja jednim dodirom. Možete se prijaviti za javni pregled kako biste isprobali novi widget. Wear OS će dobiti pločicu Google Home Favorites za kontrolu pametnog doma sa zapešća.

Ima noviteta i za Emoji Kitchen. Ako niste upoznati s njom, pametna značajka omogućuje spajanje dva emojija u Gboardu za slanje frankenštanskih naljepnica prijateljima.

Ostala ažuriranja za Android uključuju korištenje PayPala na Google Walletu sa satova koji koriste Wear OS, a Androidovi digitalni ključevi automobila sada su dostupni s nekim Mini modelima i uskoro će biti dostupni za odabrana vozila Mercedes-Benza i Polestara, piše Engadget.