SURADNJA SA ZIP-OM

Todorić će sponzorirati domaće startupe

10.06.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Agrokor će, putem svoje tvrtke mStart i drugih članica koncerna, financijski i na druge načine pomagati startupe u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva. Neke možda i zaposle

Agrokor, zajedno sa svojom tehnološkom kompanijom mStart, i Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) sklopili su sponzorski ugovor s ciljem podrške razvoja mladih inovatora i tehnoloških startup kompanija u Hrvatskoj.

Suradnja se temelji na financijskoj potpori te pružanju pristupa znanjima i tehnologijama kojima raspolaže Agrokor. S obzirom na važnu ulogu koju tehnologija zauzima u svijetu tehnoloških poduzetnika početnika, u suradnju će aktivno biti uključena i kompanija mStart.

No i sve ostale kompanije iz koncerna će se prema potrebi uključivati kako bi se stvorili optimalni uvjeti za uspješan razvoj novih ideja.

Agrokorova regionalna liderska pozicija od posebnog je značaja za mlade poduzetnike kojima se omogućava brzi pristup velikom tržištu, ali je važna i za ZIP koji će lakše privući veći broj kvalitetnih regionalnih projekata.

Kroz sustav mentorstva pružit će uvid u moderne tehnologije kojima raspolažu, što će stvoriti preduvjete za obostranu dobit u obliku dodatnog razvoja postojećih rješenja ili poticanja ideja za razvoj novih projekta startup poduzetnika. Osim što će ih podržati pri izlasku na tržište, neke od njih Agrokor bi s vremenom mogao i zaposliti.

ZIP je ujedno objavio kako će predsjednik Republike Ivo Josipović biti pokrovitelj nadolazeće konferencije Startup Island, koja će biti održana od 13. do 16. lipnja na Hvaru.