TEHNO SAVJETi

Tražite laptop? Od MacBooka do Chromebooka - evo naših pet favorita!

20.06.2017 u 07:49

Bionic
Reading

Traženje izvrsnog prijenosnika nije lagan zadatak, no uz naših par omiljenih vaš posao bi trebao biti puno lakši

Kupnja prijenosnika po mnogim se kriterijima može poistovjetiti sa kupnjom automobila. Sve, naime, zavisi o tome kakav prijenostnik vi zapravo želite. Upravo zbog toga u ovom popisu ne ciljamo isključivo gejmerska ili poslovna prijenosna računala, već ona koja su u svakom pogledu - kvalitetna.

Dell XPS 13

Dell XPS 13 bez diskusije spada među najbolje prijenosnike na tržištu. Kupujete li šestu generaciju ili nedavno izašlu sedmu generaciju koja košta oko 1300 eura, XPS 13 je impresivni komad hardvera. Riječ je o elegantnom i vrlo funkcionalnom prijenosniku koji se prije svega ponosi izvrsnim ekranom bez ruba - šminkerskim dodatkom koji XPS čini još ljepšim.

Razer Blade Pro

Razer Blade Pro Izvor: Društvene mreže / Autor: Razer

Nova prijenosna uzdanica iz Razera pod imenom Blade ne izgleda kao pravi laptop već kao vic vezan uz meme o PC Master Raceu. Blade Pro je, bez ikakve diskusije, monstrum za gejming. Pod poklopcem ima četverojezgreni 2.9GHz Intel Core i7 CPU koji je moguće nabrijati i do 3.9GHz. Dolazi s najjačom baterijom koju je u SAD-u zakonito nositi na zrakoplov. Cijena mu je 4000 eura (!), a najnovija verzija dolazi sa jačim procesorom i zvukom koji ima certifikat THX-a.

MacBook

Ako imate PC star pet godina, tranzicija na iPad Pro je dosta velik korak prema naprijed koji zahtjeva da u cijelosti promijenite način na koji radite. Ako ste spremni za skok, ne gubite vrijeme - odluka ima velik broj prednosti. Ako želite nabaviti laptop bez da sav rad s računalom ne preokrenete naopačke, ovo je jako dobar izbor. Riječ je o vrlo brzom računalu koje je dovoljno lako da vas ne pretvori u grbavca iz Notre Damea. MacBook dolazi sa izvrsnim ekranom i što je najvažnije - riječ je o punokrvnom laptopu.

Chromebook 13

Vjerovali ili ne, većina ljudi koji kažu da im treba 'novi laptop' zapravo bi bili presretni sa Chromebookom. HP-ov Chromebook 13 koji košta oko 500 eura je jedan od najboljih u klasi. On spada u nišu između preskupih Chromebooka i većina bezveznih Chromebooka. Google i HP očajnički žele prikazati Chromebookove kao jeftina računala idealna za studente. Ovo je, bez okolišanja, laptop za biznis i prije svega - računalo koje može biti vaš primarni i jedini uređaj.

Prijenosnik Spectre skrojen je za iskusne korisnike Windowsa, a njegova najnovija verzija napravljena je kako bi se uspješno držala iznad prosjeka. Aluminijsko kućište skoro dva centimetra manje od prošlog Spectrea, te ekran osjetljiv na dodir dijagonale 13.3 inča visoke rezolucije i velike dubine boja samo su neki od aduta ovog moćnog PC-ja. Zvučnici su u novoj verziji prijenosnika prebačeni na dno uređaja. Tim potezom HP je poboljšao zvuk prijenosnika koristili ga vi kao tablet ili laptop.