ŠTO MISLITE?

U Hearthstone stiže niz dramatičnih promjena

03.02.2016 u 06:47

Bionic
Reading

Svi ljubitelji popularne kartaške igre Hearthstone od danas imaju jedan dodatan razlog za voljeti je odnosno mrziti. Blizzard i Hearthstoneov dizajner Ben Brode najavili su dva formata igre i dugoročne planove

Hearthstone je onaj tip igara koje sukladno s dolaskom novih elemenata igre postaju sve teže za balansiranje. Sve prejake karte koje vam smetaju pri dizajnu novih mogle su biti malkice podešene tijekom hotfikseva ili bete, no u trenutačnom stanju, takvi radikalni potezi sve su teži i teži.

Upravo zbog toga Blizzard si planira olakšati život uvođenjem novog moda igre pod imenom Standard. U Standardu ćete, za razliku od dosad, moći igrati jedino s osnovnim setom i svim setovima koji su izašli u tekućoj godini. Ovo znači da u konkretnom slučaju ove nam godine Gospodnje Standard s dolaskom sljedeće ekspanzije gubi Goblins and Gnomes i Curse of Naxxramas

Da se ne bismo osjećali potpuno opljačkani, uveden je još jedan mod igre pod imenom Wild u kojem ćete moći koristiti apsolutno sve karte koje su do sad izašle. Prevedeno: radit će se o divljini u kojoj će egzistirati najbolesniji i najneizbalansiraniji špilovi koje ste ikad zamislili.

Osim ovog novog formata, Blizzard je neizravno objavio i datum izlaska za sad nepoznate ekspanzije. Ona bi se, naime, trebala pojaviti ovog proljeća te sa sobom donijeti gore spomenute promjene. Što se dobrih dodataka tiče, blizzardovci konačno uvode nove slotove za karte, dajući vam još osam komada. Ovo znači da biste sa šesnaest slotova za špilove trebali imati malo više manevarskog prostora.

Sve razloge za ovaj niz prilično drastičnih promjena u omiljenoj kartaškoj videoigri pogledajte i najnoviji Designers Insights s gospodinom Brodeom.

Hearthstone Designer Insights - najava Standarda

Više: Blizzard