GENIJALNA IDEJA

Upravo ovo bi moglo smanjiti broj nesreća pri pretjecanju

17.06.2015 u 12:49

Bionic
Reading

Samsung dosta prijevoza tereta odrađuje u Argentini, zemlji poznatoj i po crnim statistikama na cestama. Južnokorejski div u promo uratku za inicijativu spašavanja života tako navodi da svakih sat vremena na argentinskim cestama pogine jedna osoba. Reklamno rješenje je osmislio Leo Burnett, a ono uistinu spada u kategoriju - zašto se ovoga nisu sjetili ranije?

Prema podacima iz Samsunga, u Argentini se većina prometnih nesreća sa smrtnim ishodom (80 posto) odvija za vrijeme pretjecanja. Posebno je problematično pretjecanje velikih teretnih vozila i kamiona, a Samsung je na svoju flotu instalirao kamere sprijeda i velike zaslone straga kako bi vozači pretjecali na sigurniji način.

Tehnologija za izvedbu nečeg ovakvog postoji već desetak godina i uistinu je jednostavna, no vrijedi imati na umu da se na cestama općenito neće pojaviti - barem ne u dogledno vrijeme. Flote teretnih vozila moraju rezati troškove gdje je god to moguće, a instalacija zaslona i pripadajućih kamerica - ma koliko god jeftini oni bili, režu dobit u prijevozu...


Kako bi to izgledalo budućnosti i koliko bi se nesreća moglo spriječiti treba tek zamišljati, do moguće realizacije jednog dana:

Samsung pretjecanje kamiona čini sigurnijim