ART DIREKTOR

Veteran gejming industrije Daryl Clewlow pridružio se Nordeusu

04.10.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Pri nastojanju da unaprijedi vizualnu kvalitetu svojih igara, srpski developer Nordeus ojačao je tim angažirajući novog art direktora Daryla Clewlowa

Clewlow u Nordeus donosi trinaestogodišnje iskustvo u razvijanju igara za mobilne platforme i konzole koje je stekao u tvrtkama poput Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games, kao i NaturalMotion, gdje je radio na razvoju igara Clumsy Ninja, CSR2 i Dawn of Titans. Također, impresivno je i njegovo višegodišnje iskustvo u filmskoj industriji gdje je radio na specijalnim efektima za neke od najpoznatijih SF naslova.

'Pridružio sam se kompaniji iz želje da podržim daljnji razvoj Nordeusovaart tima kako bismo zajedno unaprijedili kvalitetu dizajna u igrama. Ovo umijeće od sve je veće važnosti jer igrači očekuju istu razinu složenosti na svim platformama i u svim žanrovima', kaže Clewlow.

Ovo je vrlo uzbudljivo vrijeme za kreativne profesionalce u industriji jer se granice u mobilnim igrama stalno pomiču, a to je ono što radimo i u Nordeusu. Drago mi je da sam se pridružio kompaniji koja je već postigla velik uspjeh, a tek je na početku svog puta - to je jedan od aspekata koji nas izdvaja', zaključio je.

Prije nego što je ušao u industriju igara, Clewlow je prvih sedam godina karijere proveo u filmskoj industriji usredotočen na specijalne efekte, radeći na blockbusterima poput 'Konačni horizont' i prvi dio sage 'Star Wars' - 'Fantomska prijetnja'. Iako ima impresivno iskustvo u industriji igara, kaže da je dolazak u Nordeus nov izazov, jer ulazi u tvrtku koja je u kratkom razdoblju postigla velik uspjeh, s još puno potencijala za razvoj.