JAVNO FINANCIRANJE

'We Happy Few' je na Kickstarteru

07.06.2015 u 09:20

Bionic
Reading

Studio zaslužan za 'Contrast' svoju novu igru pokušat će financirati putem Kickstartera. Za razvoj im treba, kažu, četvrt milijuna kanadskih dolara

'We Happy Few' najavljen je u veljači od Compulsion Games studija. Oni igru opisuju kao 'igru opstanka smještenu u distopijski engleski grad iz 1964. godine'. Sama radnja igre prigodno je inspirirana remek djelima književnosti poput '1984.' i 'Brave New World'.

Naime, igrač će u 'We Happy Few' preuzeti ulogu protagonista koji igrom slučaja dolazi u Wellington Wells, gradić u kojemu su svi gotovo jezivo sretni i jako dobro raspoloženi. Sretni su jer – neprestano konzumiraju droge. Strašno, pobogu!

Nevolje nastaju kada protagonist s još nekoliko ljudi poželi napustiti grad. Wellington, naime, ne napušta nitko – svi su jednostavno presretni da bi se odlučili na nešto takvo.

We Happy Few trailer

Bilo kako bilo, igra je sada i na Kickstarteru. U kampanji koja će potrajati 30 dana razvojni studio traži 250 tisuća kanadskih dolara. U prvih nekoliko sati prikupili su 40 tisuća dolara. Budući da projekt izgleda zaista intrigantno, držimo fige da uspiju prikupiti cijeli iznos.