KRVNIČKI ACTIVISION

Activision ukida Raven?

12.10.2010 u 02:51

Bionic
Reading

Razvojni studio Raven Software pred bolnim je rezovima nakon dovršetka Singularityja

O FPS-u Singularity mnogo se govorilo kada je izašao prije nekoliko mjeseci, većinom pozitivno, jer radilo se o sasvim solidnoj pucačini koja nije izmišljala toplu vodu i bila jednostavno zabavna, a ni prodaja nije pobacila. Sve to čini još neobičnijom odluku Activisiona da 'prestroji' zaposlenike Raven Softwarea. U prijevodu – da otpusti njih 30-ak.

 

Activision, posljednjih godina poznat kao najpohlepnija korporacija u svijetu igara, tu praksu međutim prakticira već neko vrijeme, pa je tako prvih 30 ljudi izletjelo iz Ravena još prošle godine, i to nakon dovršetka rada na Wolfensteinu.

 

Raven Software smatran je jednim od pionira FPS-a, osnovan je 1990. Otad su izdali čitavu paletu odličnih naslova, počevši od tada kontroverznog Soldier of Fortune 2000. godine, briljantnog Star Wars: Jedi Knight II – Jedi Outcast (igra je genijalna, obavezno je isprobajte!) 2002, pa sve do Quakea 4 2005, Wolfensteina 2009. i Singularityja 2010. Nažalost, tvrtku je 1997. kupio Activision koji je sada, kako se čini, odlučio pomalo ugasiti je pod još jednom izlikom rekonstrukcije.

 

Star Wars: Jedi Knight 2: Jedi Outcast