1. ROĐENDAN PICKBOXA

Ako ste voljeli 'Breaking Bad', obožavat ćete 'Better Call Saul'!

07.05.2015 u 21:32

Bionic
Reading

Kada se tek pojavila, pomaknuta serija 'Breaking Bad' o dilerima koji kuhaju metamfetamin zadobila je neviđenu popularnost. A sada nam producentski i redateljski dvojac Gilligan i Gould, koji je stvorio Waltera Whitea, Jessea Pinkmana i Saula Goodmana, iz svoje radionice donosi još popularniju i još luđu seriju koja, uz najviše ocjene na IMDB-u, čak i na Rotten Tomatoesu ima 100 posto pozitivne kritike

Kompletnu sezonu trenutno najpopularnije serije 'Better Call Saul' (Nazovi Saula) pratite na Pickboxu u MAXtv videoteci od 15. svibnja i doznajte kako je izgledao život Saula Goodmana prije nego što se uopće zvao Saul i prije nego što je postao slavni odvjetnik najopakijih kriminalaca u seriji 'Breaking Bad'.

Iz ljubavi prema liku
Kako su Vince Gilligan i Peter Gould za moralno upitnog, korumpiranog odvjetnika, koji je stekao slavu braneći najgore zlikovce, uvijek smišljali nove zanimljive avanture i dijaloge koje je bilo nemoguće ubaciti u epizode 'Breaking Bada' koncentrirane na dvojac White & Pinkman, Saul Goodman dobio je svoju seriju. A kako je ona nastala iz ljubavi, a iz ne obveze prema producentskoj kući, uspjeh je već od početka bio zagarantiran i prije nego što je uopće prikazana prva epizoda prve sezone, za 2016. već je najavljena druga sezona.

Prije Saula bio je Jimmy

Prije nego što je Saul Goodman, a to je ime uzeo jer je zvučalo židovski i imalo prizvuk kao It's all good man (Sve je dobro, čovječe), poznati odvjetnik iz Albuquerquea zvao se Jimmy McGill. Radnja serije događa se 2002, šest godina prije nego što je Goodman postao odvjetnik Waltera Whitea i Jessea Pinkmana. Jimmy McGill u to je vrijeme još neuspješan odvjetnik i, unatoč svojoj radišnosti i originalnim idejama, jedva spaja kraj s
krajem.

Koga još gledamo?
Osim Saula Goodmana, kojeg glumi komičar i pisac Bob Odenkirk nagrađen s dva Emmyja za svoj rad u 'Saturday Night Liveu' i 'The Ben Stiller Showu', u seriji ćemo gledati karizmatičnog Mikea Ehrmantrauta (Jonathan Banks), bivšeg policajca i Saulovog privatnog istražitelja. Uz Mikea, koji je ipak znao biti moralna vertikala, već u prvoj epizodi prisjetit ćemo se zloglasnog meksičkog kriminalca Tuca Salamance, a imat ćemo priliku gledati i novo lice – Michaela Manda (Vic iz 'Orphan Blacka') koji glumi proračunatog i inteligentnog kriminalca Nacha Vargu. Osim serije 'Better Call Saul', u MAXtv videoteci na Pickboxu čeka vas još puno, puno vrhunskih sadržaja koje ne želite propustiti.