laž i obmana

Anketa pokazala: Dvije trećine građana smatra da je DP prevario birače

11.05.2024 u 21:48

Bionic
Reading

Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto...

Da je Hrvatska izabrala većinski desne opcije pa je prirodno da nova koalicija bude takva - slaže se polovina ispitanih (50,7 posto). Nešto manje je onih koji tako ne misle (46,7 posto). Ne zna 2,6 posto građana.

Domovinski pokret je prevario svoje birače, u kampanji je HDZ nazivao izdajnicima, a sada idu u koaliciju, kažu dvije trećine ispitanih (67,3 posto). S tim se ne slaže 25,9 posto građana, a ne zna 6,9 posto, pokazalo je istraživanje na 1300 ispitanika Promocije plus za RTL.

Da je Penavina stranka ipak postigla ciljeve, jer su izbacili SDSS i natjerali Andreja Plenkovića da prihvati njihove uvjete - vjeruje 63,9 posto, a nešto manje od trećine (25,9 posto) ne slaže se s tom tvrdnjom. Ne zna 6,2 posto. 58,2 posto je onih koji smatraju da je HDZ-DP koalicija poraz proeuropskih politika i uključivosti što je Plenković promovirao posljednjih 8 godina. S tim se ne slaže 33,3 posto, a ne zna 8,5 posto.

Mislite li da će pregovori HDZ-a i DP-a uspješno završiti bilo je pitanje na koje su ispitanici odgovorili ovako - da će putem biti manjih problema, vjeruje ih najviše čak 38,3 posto.

Nešto manje od trećine (31,1 posto) misli da će se DP i HDZ dogovoriti oko resora i imena bez problema, a gotovo petina (18,4 posto) vidi velike probleme, s tim da je tek 7,5 posto onih koji misle da će sve propasti pa ćemo na nove izbore. Ne zna 4,8 posto građana.

No kako vidimo stvari su uoči prve sjednice Sabora jasne – resori su raspoređeni - DP će imati demografiju, poljoprivredu i gospodarstvo u kojem je energetika- i za sada, čini se, trzavica nema.

  • +2
Domovinski poret predao listu za EU izbore Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo