TRENER PRIJETI

Balakov: Tko ne gine na terenu, može otići!

25.11.2011 u 13:16

Bionic
Reading

Trener Hajduka ima dovoljno svojih briga da bi se zamarao problemima Šibenika, a svoje igrače upozorio da će letjeti iz momčadi svi koji ne budu profesionalci

Hajduk u sljedećih devet dana očekuju tri utakmice, nakon kojih će trener Krasimir Balakov napraviti konačnu selekciju i vidjeti tko je za ostanak u momčadi, a tko će morati otići. Balakov je naglasio da je ono što se dogodilo Trebotiću, Tičinoviću i Glumcu nešto drugo, a ne selekcija.

'Njih trojica imaju određenu kvalitetu, ali ja ih ne vidim kao dio svoje momčadi i zato su dobili slobodne ruke', kazao je bugarski stručnjak.

Uoči gostovanja u Šibeniku Balakova ne zanima loša financijska situacija u domaćoj momčadi ni s kojim će igračima Šibenik nastupiti.

'Zanima me samo da moji igrači imaju pravilan pristup i da ginu na terenu, pa makar igrali protiv kadeta. Želim, dok sam ja trener ovdje, da svi igrači ginu na terenu. Za onoga koji ne bude ginuo nema mjesta, a ako treba, neka ode i cijela momčad.'

Po prvi put Balakov neće igrače odvesti u karantenu niti će ih kontrolirati.

'Neću izigravati policajca, nisam ni ja ni mama ni tata. To su igrači s profesionalnim ugovorom i znaju kako se trebaju ponašati.'

Protiv Šibenika strateg Hajduka ne može računati na Jamesa, Miličevića, Brkljaču, Veića te kartoniranog Maloču, a ako ne bude mogao nastupiti Inoha, pozvat će juniora Eleza.

'Vidjeli ste protiv Zagreba da nije bitno tko igra, nego kakav igrači imaju pristup. Svi igrači su članovi Hajdukove familije i moraju na terenu pokazati da to zaslužuju biti', zaključio je Balakov.