Ako vam je dosadila tradicionalna receptura, probajte ovaj odličan lungić i uvjerite se zašto je barbecue toliko popularan u svijetu kulinarstva
SASTOJCI:
1 teleći biftek
1 glavica ljubičastog luka, nasjeckanog
2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka, nasjeckan
60 ml kečapa
60 ml ljutog čili umaka od rajčica
1 žlica worcestershire umaka
2 žlice jabučnog octa
1/2 žličice tabasca
250 l vode
Salata od kupusa (prilog teletini):
1 glavica zelenog kupusa, tanko narezanog na trake
2 veće mrkve, narezane na tanke prutiće
sol i papar
60 ml majoneze
1 žlica dijon senfa
3 mlada luka, nasjeckana
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 rebro lisnatog celera, nasjeckanog
2 žlice limunovog soka
1/2 žličice šećera
PRIPREMA:
Očistite teletinu od masnoće i tetiva i narežite poprijeko na ploške od oko 7 mm. Svaku plošku zatim narežite na 3 trake. Posolite.
Pirjajte luk na maslinovom ulju dok ne dobije boju, dodajte češnjak i pirjajte još oko 1 minutu. Dodajte kečap, čili umak, worcestershire, ocat, tabasco i vodu i kuhajte oko 5 minuta, dok se tekućina ne zgusne.
Zagrijte drugu tavu i na malo maslinovog ulja prepecite meso da dobije boju. Kad meso dobije zlatnu boju, prebacite ga u posudu s umakom i kuhajte još nekoliko minuta, dok se umak ne 'zalijepi' za meso.
Salata od kupusa (prilog teletini):
Stavite nasjeckani kupus i mrkvu u cjedilo i posolite. Ostavite oko 1 sat i dobro iscijedite. Prebacite u zdjelu za salatu i pomiješajte s majonezom i ostalim sastojcima. Začinite solju i paprom po ukusu.