imovinska kartica

Benčić ljutito: 'Povjerenstvo me kaznilo s 1300 eura zbog krive kućice'

04.10.2024 u 17:30

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i čelnica Možemo! Sandra Benčić ljutito je na Facebooku komentirala odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje ju je kaznilo s 1300 eura zbog propusta s imovinskom karticom

Objavu Sandre Benčić donosimo u nastavku:

'Povjerenstvo za sukob interesa, saznajem iz medija, kaznilo me s 1300 eura jer sam prijavila prihod od iznajmljivanja stana u imovinskoj kartici pod mužev prihod.

Tako sam prijavila jer zaista sjeda njemu na račun, a tako je i navedeno u ugovoru o najmu i kao napomena u imovinskoj kartici kao što se vidi na slici. Povjerenstvu sam dala sve dokaze od ugovora do isplatnih lista s bankovnog računa mene i supruga iz kojih se vidi da taj prihod sjeda na njegov račun. No Povjerenstvo kaže da ne valja jer sam ja vlasnica stana.

  • +10
Sandra Benčić Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dakle prihod našeg kućanstva je evidentiran u imovinskoj kartici, ali je u krivoj kućici-kod muža, a ne mene koja te pare ni ne vidim. Više o svemu kad dobijem uvid u odluku tokom dana, ali za sad samo ću reći: Banožić koji je sam sebi kao ministar dodijelio stan od 90 kvadrata, na koji nije imao pravo, dobio je značajno manju kaznu od krivih kućica!', napisala je Benčić.