'PUŠTAJU SE SPINOVI'

Bernardić: Od HSS-a očekujemo vjernost

10.05.2017 u 13:43

Bionic
Reading

Nakon što je, prema medijskim napisima, šef HDZ-a Andrej Plenković izrazio želju za suradnju s HSS-om, oglasio se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji s Beljakovom strankom surađuje na lokalnim izborima

'Svaki se dan pušta nekakav spin. Ali u ovih mjesec dana, otkako je kriza vlasti, spinovi su se pokazali nevjerodostojnima, a neke istine za koje se mislilo da su istine, pokazale su se spinovima. Ne može se to komentirati', rekao je, prenosi Dnevnik.hr, šef SDP-a Davor Bernardić na Pagu.

Upitan kada će potpisati dogovor o suradnji s HSS-om, Bernardić je podsjetio da je HSS potpisnik Deklaracije o dobrom društvu. 'U stalnom smo kontaktu s partnerima, pa tako i s HSS-om. O tome ćemo obavijestiti javnost kada za to dođe vrijeme. Mi smo zajedno potpisali deklaraciju o dobrom društvu. Na Glavnom odboru SDP-a donijeli smo iskaz namjere o predizbornoj koaliciji s HSS-om i HSU-om', rekao je Bernardić.

Od HSS-a Bernardić očekuje vjernost. 'Kao što SDP nikad nije izigrao hrvatske građane, SDP nikad nije izdao svoje partnere. Isto očekujemo od svih njih. Mislim da je Krešo Beljak pokazao vrlo jasan i odlučan stav, a on ima odgovornost kao predsjednik stranke prema svojim članovima i prema svojim biračima', zaključuje Bernardić.

Prema pisanju Večernjeg lista, Plenković je na Predsjedništvu stranke u ponedjeljak otkrio da je HSS, unatoč rezolutnim stavovima Kreše Beljaka da je HSS opozicija, i dalje najpoželjniji partner HDZ-a u formiranju nove parlamentarne većine nakon lokalnih izbora.

Plenković je, prenose izvori iz HDZ-a, članovima Predsjedništva prekjučer rekao da je s HSS-om već obavio razgovore, a obavljat će ih i dalje, i ne samo s Krešom Beljakom, kao šefom te stranke, nego je razgovarao i pojedinačno sa svakim od preostala četiri HSS-ova saborska zastupnika.